Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

DAI SeniorCamp igen en succes: “Når man laver idræt, så får man snakket med hinanden”

D. 30. og 31. august var DAI værter for SeniorCamp, hvor næsten 100 seniorer fra hele landet kom hele idrætspaletten rundt over to dage på Musholm i Korsør. Her blev de blandt andet undervist at danseren Thomas Evers Poulsen – men som altid var det vigtigste det sociale.

Ketsjere, store bolde, køller, bat, arme og ben – alt blev svinget da SeniorCamp for fjerde gang samlede seniorer fra Dansk Arbejder Idrætsforbunds mange seniorforeninger. Campen er DAI’s flagskib for senioridrætten, og rummer i virkeligheden meget af det, som de mange senioridrætsforeninger i forbundet står for. Mangfoldighed i idrætsudvalget og højt humør med det sociale som omdrejningspunktet.

”Det er første gang jeg er med, og det har været alletiders, jeg har hørt så meget godt om det,” siger Garth Hansen fra Op på dupperne i Greve.

”Det er gået rigtig godt – der er flere med i år end sidste år, så vi håber corona-trætheden er vendt. Folk er glade,” fortæller en af de frivillige arrangører bag SeniorCampen Anette Schneider fra DAI’s landsudvalg i senioridræt.

Tager nye idrætter med hjem

Mange deltagere får øjnene op for nye idrætter i løbet af de to dage, og på den måde får de noget ekstra med hjem i tasken, udover den gode oplevelse.

”Det er rigtig sjovt at være med, og efter sidste års camp har vi startet kurling op i foreningen og der kommer 15 og 20 mennesker hver gang. Nu prøver vi med krolf,” siger Birthe Jensen fra 60+ i Solrød.

Som noget ekstraordinært underviste danseren Thomas Evers Poulsen fra Vild med Dans i såkaldt Ballroomfitness, hvor deltagerne fik lidt stjernestøv.

”Det var fantastisk at have besøg af Thomas Evers Poulsen, han er et livstykke. Det var sjovt, han har selvironi, folk synes det var helt fantastisk,” siger Anette Schneider.

Det sociale er vigtigst

Men det allervigtige ved SeniorCamp er som altid det sociale, som opstår når man dyrker idrætten og hinanden non-stop i to dage.

”Vi får udvekslet meget andet end gymnastik. I går blev vi enige om, at vi meget bedre forstår engelsk end sønderjysk,” griner Hanne Foss fra IF32 Glostrup og tilføjer.

”Jeg kan godt lide at møde mennesker, at knytte venskaber, og måske besøger man hinanden til sidst. Min værelseskammerat her, er ved et rent tilfælde faktisk en, som jeg har mødt før, og pludselig sad jeg sammen med deres forening. Så der bliver knyttet nogle fællesskaber”.

”Det sociale er rigtig godt – når man først laver idræt, så får man jo snakket og smilet til hinanden,” siger Garth Hansen.

Allerede nu er den femte omgang af SeniorCamp i støbeskeen i 2023.

Skriv en kommentar