Uddannelser i Idræt for Sindet
For frivillige instruktører
Vil du være instruktør i din forening? Eller er du allerede instruktør, men vil du være bedre? På vores instruktøruddannelser bliver du fagligt klædt på til at undervise i en Idræt for Sindet-forening.
Vores instruktøruddannelser er inddelt i overordnede temaer og kategorier, hvor hver uddannelse har et specifikt indhold.
Temaerne
”Hold- og boldspil”
”Net/Væg-spil” – ”Musik & Bevægelse”
”Outdoor /naturtræning ”
På de tre IFS -Instruktøruddannelser, får man mulighed for at dykke ned i forskellige typer af aktiviteter, alt efter hvad men gerne vil lære mere om. Vores uddannelser henvender sig til dem som gerne vil være bedre instruktører og igangsættere. Kursisterne skal efter endt eksternat løse en hjemmeopgave, hvor kursusinstruktøren kommer på besøg i foreningen. Herefter modtager kursisten sit kursusbevis.
Udbytte
Du bliver i stand til at varetage rollen som instruktører/træner eller hjælpetræner i idrætsforeninger. Og samtidig være initiativtager for nye aktiviteter/øvelser/træningsmetoder.
Målgruppe
Uddannelsen er målrettet både borgere med en psykisk sårbarhed, medarbejdere i socialpsykiatrien, pårørende og andre med ønske om at løfte egne kompetencer inden for idræt tilpasset psykisk sårbare.
Undervisere
Vi benytter fortrinsvis undervisere som har en exam. bachelor eller er scient. i idræt fra Universitet. Derudover har alle et stort engagement i den inkluderende foreningsidræt.
Varighed: 2½ dag
Pris: Fra cirka 2.700 til 6.000 kr. afhængigt af om du er medlem af DAI og om du skal sove på enkelt eller dobbeltværelse.
Du kan se her om tilmeldingen er åben.
Mini-Kursus hos jer
Vi tilbyder også at afvikle 1-dages inspirationskursus, hvor temaerne er forskellige og tilpasses efter efterspørgsel fra medlemsforeninger og projekter. Kurserne afvikles lokalt i tæt samarbejde med en af vores IFS foreninger. Formålet med disse dage er at få ny inspiration til den daglige træning, som giver mulighed for at styrke netværket mellem instruktører og IFS foreningerne. Denne model henvender sig til dem, der gerne vil præsenteres for mange forskellige aktiviteter og de som allerede har meget erfaring som underviser eller igangsætter.
Trænger du til ny inspiration til din træning og i dine aktiviteter, eller ønsker du at dykke ned i en konkret idræt, som du/I måske vil oprette som idrætstilbud i din forening, så har du mulighed for at deltage på et af vores SPOT-kurser.
På SPOT-kurserne bliver du introduceret for og afprøver udvalgte idrætter. Herigennem får du den grundlæggende viden der klæder dig på til at, kunne igangsætte aktiviteten når du kommer hjem.
På vores ”Inspiration til nye aktiviteter” få du inspiration til mange forskellige aktiviteter, opvarmningsaktiviteter, småspil/færdige spil, samt indblik i individuelle idrætsgrene.
”Inspiration til nye aktiviteter” er en pose med ”blandede bolcher” på tværs af aktiviteter og idrætsgrene.
Udbytte:
Du vil på kurserne få:
- Introduktion til en konkret idræt
- Lære spilleregler
- Egne erfaringer med idrætten
- Fif og erfaringer til din egen undervisning.
På ”Inspiration til nye aktiviteter” vil du:
- Blive introduceret til og afprøve mange forskellige aktiviteter, som du kan eksperimentere med hjemme i din forening eller på din institution.
Målgruppe:
SPOT-kurserne er målrettet både instruktører i IFS-foreninger samt medarbejdere i socialpsykiatrien, der måske ønske at implementere en ny aktivitet eller blot ønsker ny inspiration til deres forening/undervisning i idræt, tilpasset psykisk sårbare.
Undervisere:
Vi benytter undervisere fra højere uddannelsesinstanser samt instruktører fra andre af DIF´s specialforbund.
Varighed: 4-6 timer
Pris: Fra 300 kr.
For medarbejdere i kommunen og regionen
Et praksisnært forløb til medarbejdere og beboere med fokus på viden og eksempler på implementering af mere bevægelse på bosteder for psykisk sårbare.
I løbet af tre workshops vil du få:
- Indsigt de fysiske, psykiske og sociale sundhedsaspekter ved at skabe mere bevægelse på bostedet
- Inspiration til og dialog om, hvordan man tilpasser aktiviteter, så de matcher Sundhedsstyrelsens anbefalinger for fysisk aktivitet
- Rådgivning til implementering af bevægelse, motion og fysisk aktivitet på bostedet.
Pris: 30.000 incl. Undervisningsmaterialer – forløbet afvikles på bostedet
Kontakt: Lisbeth Crafack, idrætskonsulent.
Tlf. 20 45 91 69
E-mail: lisbeth@dai-sport.dk
På efteruddannelsesdagene tager vi udgangspunkt i og arbejder med forskellige temaer/emner, så som;
- Generelle problemstillinger ifht. Jobbet.
- Nye tendenser og opmærksomhedspunkter inden for Psykisk sårbarhed og idræt, der på forskelligvis berører jobbet som idrætskoordinatorer og idrætsmedarbejder.
- Trivsel
- Rekruttering
Indholdet på sådanne efteruddannelsesdage kan bl.a. være i form af;
- Teoretiske oplæg.
- Gruppeøvelser på konkrete cases eller temaer.
- Vidensdeling og succeshistorier.
Udbytte
Du vil på efteruddannelsesdagene få;
- Ny inspiration
- Nuanceret viden og/eller afklaringer inden for et givent tema/emne
- Mulighed for at netværke og videns dele med ligesindede og eksperter.
Målgruppe
Efteruddannelsesdage er målrettet idrætskoordinatorer og idrætsmedarbejdere, i og omkring IFS foreningerne og bosteder.
Undervisere
Undervisere på efteruddannelsesdagene vil bestå af personer med tilknytning DAI, samt inviterede (ekspert)personer der har en viden inden for det givende programsatte tema.
Varighed: 2 dage
Pris: Fra 1.500 kr. for medlemmer
Flere end 300 kursister har allerede gennemført Dansk Arbejder Idrætsforbunds uddannelse til Fysisk Aktivitetskonsulent (FAK), som gør deltagerne i stand til at gennemføre vedvarende kulturændringer i psykiatrien.
FAK-uddannelsen bør være fundamentet, hvis man ønsker at fysisk aktivitet og idræt skal være en seriøs medspiller i både det daglige arbejde og det mere langsigtede strategiske arbejde i psykiatrien.
Udbytte:
Deltagerne bliver i stand til at facilitere kultur- og organisationsændringer, så idræt kan blive en naturlig del af psykiatriske afdelinger.
Målgruppe:
Medarbejdere som arbejder i den regionale eller kommunale psykiatri (eksempelvis: fys- og ergoterapeuter, idrætspædagoger og SOSU-assistenter)
Undervisere:
Gennemgående undervisere på kurset er Nikolai Nordsborg, Cand. Scient. Ph.D. Idræt med ansvar for undervisningsteknik og kvalitetssikring.
Lisbeth Crafack, idrætskonsulent, Master i Idræt og Velfærd med ansvar for introduktion til fysisk aktivitet, justering og tilpasning samt koblingen til foreningsidrætten.
Desuden vil kursisterne møde forskellige specialister, som allerede har gennemført implementeringen af fysisk aktivitet i psykiatrien.
Varighed: 4 dage
Pris: 8.000 kr. for medlemmer, 11.000 kr. for ikke-medlemmer.
Certificering af kommunale sagsbehandlere
Med et kompetenceudviklende uddannelsesforløb, der tager udgangspunkt i fysisk aktivitet og bevægelse, bliver sagsbehandlere i kommunen, klædt på til, at hjælpe borger til et mere sundt liv med højere livskvalitet, trivsel og hverdagsmestring.
Certificeringen henvender sig til sagsbehandlere der arbejder med borgere som aldersmæssigt er mellem 18 og 65 år.
Udbytte:
Bevægelse og fysisk aktivitet har i certificeringen fokus på at være ”målet”, med vigtige sideeffekter som social kontakt, øget livskvalitet og trivsel, smil og grin, nye narrativer om et liv med en mere aktiv livsstil. Certificeringen skal gøre sagsbehandlerne bliver bevidste om - og i stand til, at motivere borgerne og en øget tro på egne evner (ny identitet) og ikke ”kun” som en person på offentlig forsørgelse.
Undervisere:
David Madsen, Cand.psych, BA-idræt og ernæring fra KU.
Psykolog og stifter af Dabeco ApS
2. årig specialistgodkendt uddannelse i Acceptance and Commitment Therapy
Medlem af Aarhus Byråds udvalg for mindre psykisk sårbarhed med særligt fokus på teknologiforbrug blandt børn og unge
Medlem af Væksthusets advisoryboard – Gamere på kanten af arbejdsmarkedet
Børnesagkyndig i Kulturministeriets medieråd for børn og unge (2021-2025)
Lisbeth Crafack, Master i Idræt og velfærd fra KU, udviklingskonsulent i Idræt for sindet i specialforbundet Dansk Arbejder Idrætsforbund el del af Danmarks Idrætsforbund, DIF.
Projektleder i Idræt for sindet, siden 2000
PRIS FOR CERTIFICERING (4 undervisningsgange, sparringsmøde, online evaluering, merchandise samt A3 diplom til ophæng i afdelingen.
Kr. 50.000 ved max. 40 kursister. Inkl. moms, undervisningsmaterialer.
(Kommunen søger for undervisningslokaler evt. forplejning til deltagerne).