Mange kommuner har forskellige tilskudsmuligheder til idrætsforeninger. Søg på kommunens hjemmeside eller på Google for at finde de relevante tilskud i netop din kommune.
Skal yde tilskud
Kommunalbestyrelsen skal yde tilskud til aktiviteter for børn og unge og kan yde tilskud til aktiviteter for voksne. Herudover skal kommunalbestyrelsen stille ledige offentlige lokaler og udendørsanlæg til rådighed og yde tilskud til private lokaler.
Kommunalbestyrelsen fastsætter og fordeler årligt en beløbsramme til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Det kan besluttes, at dele af beløbsrammen skal anvendes til nærmere angivne formål, eksempelvis musikgarder, integrationsarbejde, ungdomsklubber eller lignende.
Det er den enkelte forening, der træffer beslutning om valg af ledere, ansættelse af trænere samt om anvendelsen af tilskuddet.
Forskellige modeller fra kommune til kommune
Kommunalbestyrelsen fastsætter en tilskudsmodel ud fra lokale forhold. Kommunalpolitikerne kan desuden beslutte, at der skal ydes forhøjet tilskud til fx særlige aktivitetsformer og personer med særlige behov.
Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde et fast grundtilskud pr. medlem eller et tilskud på baggrund af kontingentindtægterne. Tilskuddet kan sættes i forhold til den samlede kontingentbetaling. Nogle kommuner yder tilskud til lejrudgifter, kursusudgifter eller til anskaffelse af materialer og rekvisitter. Enkelte kommuner yder direkte tilskud til foreningernes administrationsomkostninger.
Lokaletilskud
Folkeoplysningsloven siger, at kommunen skal stille lokaler gratis til rådighed og betale udgifter til el, varme og rengøring. Kommunen kan dog opkræve et gebyr for lokalerne.
Kan kommunen ikke anvise ledige, egnede faciliteter, skal man i stedet yde et tilskud på mindst 65 procent af driftsudgifterne til lokaler, der ejes eller lejes af foreninger, og som anvendes til aktiviteter for børn og unge under 25 år.
Den præcise formulering af lovens enkelte bestemmelser står i folkeoplysningsloven.