Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

”Vi giver alle en plads i idrætten”: DAI har igen historisk højt medlemstal

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i dag offentliggjort idrættens medlemstal, og flere danskere end nogensinde før er medlem af en idrætsforening. Det samme gør sig gældende i Dansk Arbejder Idrætsforbund, hvor medlemstallet er steget til 164.844 i 2023, som er det højeste nogensinde. DAI er også nummer tre på listen over de specialforbund under DIF, der har opnået størst medlemsfremgang efter GymDanmark og DBU.

Den positive udvikling i DAI har varet i flere år, og ifølge forbundsformand Peer Huniche skyldes fremgangen, at det særlige DNA, der hersker i DAI, er en integreret del af arbejdsgangen hos idrætslederne og de frivillige: ”Vores succes er ikke kommet ud af ingenting. I DAI får vi alle ind i kampen ved at skabe idrætstilbud på forskellige niveauer, hvor alle kan være med. Om det er at cykle på havelågen eller svinge krolfkøllen, så skal der være plads til alle i idrætten. Det er en ambition, som vores idrætsledere og frivillige er dedikeret til, og det er vi megastolte af.”

Den flotte fremgang betyder ikke, at der nu kan hviles på laurbærrene, men arbejdet med at skabe idrætstilbud til alle kører videre: “Vi vil fremover fortsætte med at omsætte politiske værdier og ambitioner til konkrete handlinger,” fortæller Peer Huniche.