Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Royal Run nu i Haderslev

Løbsfesten Royal Run er ikke kun forbeholdt de store byer i Danmark. To plejecentre i Haderslev Kommune deltager også i festen.

Royal Run blev en stor succes sidste år, hvor kronprinsen løb med i Danmarks største byer for at fejre sin 50-års fødselsdag. I år er hele Danmark inviteret med til Royal Run, hvor det har været muligt for bl.a. plejecentre og aktivitetscentre at få Royal Run-pakker, så man også kan være med, selvom man måske ikke har så mange km i benene, og ikke bor i en storby. I Haderslev Kommune deltager to plejecentre i festen.

”Vi har tilmeldt os, fordi mange af vores beboere er royale. Mange bliver mere royal når de bliver ældre, ligesom nogle bliver mere religiøse. Vi bruger det som en kongelig event, hvor alle kommer ud og får noget frisk luft i kinderne, som man nu kan,” siger Sillerup Plejekollegiums leder Susanne Spindler.

På Sillerup Plejekollegium starter Royal Run d. 6. juni. De har allerede lavet en rute, både for dem der skal skubbes i kørestol og for dem, der selv kan gå, og så skal der grilles bagefter.

”Det med at være sammen med nogen om noget. Selvom man måske er blevet dement og ikke kan huske, at man skal til Royal Run, så betyder det noget at have en god oplevelse i nu’et”, siger Susanne Spindler.

Hun forventer cirka 20 deltagere, og en af dem er Svend Nielsen, som skal køre rundt i kørestol.

”Jeg glæder mig til at komme ud i den friske luft, men jeg er ikke så royal, så den del betyder ikke så meget for mig,” siger Svend Nielsen.

Det er Bevæg dig for Livet, som står bag Royal Run, og i Vesthimmerland indgår kommunen i et samarbejde med Bevæg dig for Livet – Senior, som er et samarbejde mellem DGI, DIF og Dansk Arbejder Idrætsforbund.

”Vi håber at oplevelsen kommer ud til en bredere del af befolkningen, herunder også seniorer også selvom man er flyttet ind på et plejecenter. Og så er det fest og en anledning til at komme ud og røre sig,” siger Dorte Lange, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

Skriv en kommentar