Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Naturtræning for krop og hjerne: DAI håber flere kommer i gang

I november afholdt flere foreninger et naturtræf på Als, hvor seniorerne strømmede til. DAI håber at flere foreninger får øjnene op for den friske motionsform, som er nem at komme i gang med.

60 seniorer fra fire forskellige foreninger på Als var mødt op, da Gråspurvene og Stol på motionen havde arrangeret naturtræf d. 5. november.

”Det gik helt vildt fantastisk, vi har aldrig haft så stort et hold,” siger Anette Uldall, der er naturtræner i Gråspurvene og var med til at arrangere dagen sammen med Inger Plauborg, Dansk Arbejder Idrætsforbund og formand i Stol på motionen Søsser Buch Outzen.

”Jeg havde slet ikke forventet, at så mange ville dukke op. Jeg spurgte inden, hvor mange vi skulle være for overhovedet at gennemføre træffet,” siger Søsser Buch Outzen.

Den solrige dag bød på masser af naturtræning for kroppen. Eksempelvis skulle man efterligne hinandens øvelser, og så skulle træer, bænke og sten bruges til motionsredskaber. Men hjernen var også tænkt ind.

”Undervejs var der fordybelse, og et langt stykke hvor der skulle være 2 meters mellemrum mellem os. Ikke på grund af corona, men for at komme ind i vores egne tanker og nyde roen og naturen. Det var fantastisk at 60 mennesker kunne det,” fortællser Søsser Buch Outzen.

”Man bliver i godt humør af sådan noget træning. Det er ikke kun bøj og stræk, der er lige så meget arbejdet med sanserne. Man oplever tingene anderledes ude i naturen,” siger Anette Uldall.

I Gråspurvene begyndte de under corona på to gange ugentlig naturtræning, og DAI håber at flere foreninger får aktiviteten på programmet.

Personligt syntes jeg, at naturtræning er en undervurderet aktivitet ude i foreningerne. Naturtræning et nemt at komme i gang med, da man bare benytter de udendørs faciliteter, der er til rådighed. Det er generelt bare en meningsfuld aktivitet, hvor vi rent forskningsmæssigt ved, at naturen har en stor betydning for krop og sind. Det er også en aktivitet mange foreninger relativ let kan komme i gang med, da øvelser fra den traditionelle gymnastik fint kan overføres til naturtræning. I DAI håber vi at inspirere og hjælpe flere foreninger i gang med naturtræning, specielt hvis der igen kommer corona-restriktioner i idrætslivet, er det et godt alternativt,” siger idrætskonsulent Andreas Thiesson.

Planen er allerede, at naturtræffet på Als bliver en fast tradition hver forår og efterår.

Find kontaktinformation til din regionale idrætskonsulent her.

Skriv en kommentar