Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Indstil din lokale ildsjæl til DAI’s frivillighedspriser

Kender du en, der har gjort en helt særlig indsats for foreningslivet i 2023? Vi har nu åbnet for nye indstillinger til vores to frivillighedspriser: Årets DAI’er og Alle ind i kampen-prisen. Begge priser hylder nogle helt særlige kræfter, der i løbet af 2023 lige har løbet dét stærkere og givet den en ekstra skalle i foreningen, på banen eller til bestyrelsesmøder for at få idrætten og fællesskabet til at gå op i en højere enhed.

Sidste år vandt Anne Kruchov Jensen fra Tjæreborg Cycling den fornemme Alle ind i kampen-pris, fordi hun med sit C-hold i cykelklubben havde formået at fastholde og engagere ryttere, der ikke kun cykler for motionens skyld, men som er med for at være en del af et større cykelfællesskab. Idéen til holdet kom, da Anne skulle vende tilbage til cykling efter corona, men opdagede, at formen ikke helt var, hvad den havde været: ”Så brugte jeg den erfaring, jeg har fra Team Rynkeby og Team Giv Håb, hvor det handler om fællesskab, og at man kører en fart, hvor alle kan være med. Hos os manglede der et hold, hvor det ikke handlede om at køre stærkest, men om fællesskabet, og hvor alle var velkomne uanset form.”

Anerkendelsen fra Dansk Arbejder Idrætsforbund og ikke mindst Tjæreborg Cycling, som havde oplevet hendes utrættelige indsats og indstillet hende til prisen, har haft stor betydning for Anne: ”Det var fantastisk at få prisen, for det var et kæmpe skulderklap. Nu ved jeg, at jeg gør en forskel, og at der er nogen som værdsætter det. Det er man ikke altid så god til at sige til hinanden i hverdagen, så det betyder rigtig meget.”

Og nu har vi brug for jeres hjælp til at finde de helt rigtige kandidater til både Årets DAI’er og Alle ind i kampen-prisen 2023.

ALLE IND I KAMPEN-PRISEN
Prisen fokuserer på vores motto: ”Vi får alle ind i kampen”. Prisen gives til en frivillig, som gør en helt særlig indsats for at få alle med i foreningslivet. Prisen hedder ”Alle ind i kampen-prisen” og gives til én frivillig, som gør en exceptionel indsats for, at der er plads til alle i fællesskabet, på holdet og på banen. Det kan fx være:

  • Ildsjælen på bowlingholdet, som har trukket medlemmerne op i hallen igen efter Corona-nedlukningen.
  • Træneren på fodboldholdet, som sørger for at alle kommer på banen i hver kamp.
  • Den frivillige i krolfforeningen, som hjælper med at lave krolfbaner på plejecentre.
  • Idrætskoordinatoren i IFS-foreningen, som hver eneste dag tager tre med i bilen til træning, for ellers kommer de ikke afsted.
  • Og mange flere – som vi har brug for jeres hjælp til at udpege

Med prisen følger 2.500 kroner til foreningen, hvor vedkommende gør en forskel.

ÅRETS DAI’ER-PRISEN
Hver dag, uge og måned arbejder frivillige utrætteligt på at gøre DAI til noget helt særligt i dansk idræt. Det skal selvfølgelig anerkendes, og det gør vi med prisen Årets DAI’er. Her kan du indstille frivillige i DAI’s udvalg, regioner og forbundsledelse, som du mener har brændt ekstra igennem i 2023. Vinderen modtager sammen med anerkendelsen en gave fra DAI.

Medlemmerne indstiller kandidater til de to priser
Valget af “Alle ind i kampen” og “Årets DAI’er” vil udelukkende foregå på baggrund af de indstillinger, som forbundsledelsen i DAI modtager. Det er derfor medlemmernes indstillinger, der danner grundlag for, hvem der endeligt vinder prisen, så det er bare med at komme i gang og indstille den frivillige i jeres forening/udvalg/region/forbund, der har fortjent et ekstra skulderklap. Når forbundsledelsen har modtaget alle indstillingerne, vil de træffe beslutningen om, hvem af de indstillede kandidater, der skal løbe med de fornemme titler.

Sådan indstiller du
Hvilke opgaver personen, der indstilles udfører, kan variere bredt. Det vigtigste er, at du indstiller en person, som i 2023 har gjort en særlig forskel med hans eller hendes engagement og indsats. For at indstille en person kræver det, at du skriver minimum en halv A4-side og max en hel med din begrundelse for, hvorfor vedkommende har fortjent prisen. Man må gerne være flere afsendere på den samme begrundelse. Hvis indstillingen ikke indeholder en udførlig begrundelse, vil personen ikke have en chance for at vinde prisen.

Deadline for indstilling
Sidste dato for at indstille kandidater til årets frivillige i DAI er d. 18. oktober 2023. Der kan indstilles kandidater til priserne ved at skrive en mail til DAI på: dai@dai-sport.dk sammen med en begrundelse (Læs kriterier under de to priser).