Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Genåbning af indendørs idræt for 70+: ”Det er herligt”

Onsdag blev der åbnet op for indendørsidræt for børn og unge og seniorer på 70+. Flere DAI-foreninger har benyttet lejligheden til at komme i gang med forskellige former for senioridræt, mens andre stadig venter til restriktionerne bliver mere spiselige.

D. 21. april blev det for første gang siden midten af december muligt at dyrke indendørs idræt igen for udøvere på 70+ år. Der er en række restriktioner, såsom krav om coronapas og maksimalt 10 deltagere, men trods alt er det nu muligt at komme ud i hallerne igen. DAI har lavet en rundspørge, som viser at mange stadig venter, fordi der er for mange benspænd, men at der også er lidt lys i alt mørket, og foreninger, som ikke kan komme hurtigt nok i gang.

Et af de steder, hvor de har glædet sig, er i SSB Vesterbro Idrætsforening, hvor der var stolemotion på programmet allerede dagen efter genåbningen, og hvor fem var klar.

”Det var herligt at komme i bevægelse igen. Man kan godt gøre noget derhjemme, men det er dejligt, når man er fælles om det. Sammenholdet og det sociale betyder meget, det betyder alt. Man har måske børn og børnebørn, men det er stadigvæk dejligt at være sammen med nogle på ens egen alder,” siger Lili Kristensen på 76 år.

I Skjold BK starter floorball op på mandag, og her glæder de sig også til at komme ud på halgulvet igen og få motionerer kroppe og fællesskab.

”Den seneste omgang med nedlukning har været hård. Hvis man er totalt alene hver eneste dag, så sniger ensomheden sig ind. Så vi glæder os til at komme i gang med fællesskabet. Spillerne er så positive over, at vi kan komme i gang igen, og skriver ”at nu skal køerne ud at danse”, og jeg glæder mig også helt vildt til at komme i gang,” siger Anne-Grethe Lange, som er tovholder på et floorballhold i BK Skjold på Nørrebro i København.

Og I Kolding bliver bordtennisbattene også svinget på ny.

”Det var rigtig skønt at komme i gang igen. Jeg har ikke rørt et bat siden december, men det gik da meget godt i dag. Jeg har savnet kammeratskabet, men vi er også vilde med at spille – nogle gange kan jeg spille fra kl. 9 til kl. 14,” siger Ulla Holm, Kolding KFUM Senioridræt.

I Sønderborg er der også ved at komme godt gang i træningen på plejehjemmene, som Stol på motionen står for. De plejer ugentligt at have gang i 400 mindre mobile ældre, men mindre kan også gøre det i disse tider.

”Det var rigtig hyggeligt at komme i gang igen, men vi savnede mange på grund af restriktionerne. Deltagerne var utroligt taknemmelige, og det sociale betyder meget for deltagerne – nu sker der noget andet. Til gengæld er det svært at sidde med mundbind på og instruere dem, som hører dårligt,” siger instruktør Søsser Buch Outzen.

Hvis alt går vel er næste etape d. 6. maj, hvor der bliver åbnet endnu mere op for indendørs idræt.

Se mere om problemerne med kravene til coronapas i foreningslivet her.

Skriv en kommentar