Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

VM i Roundnet: Danmark fik inspirerende tæv

For første gang nogensinde deltog Danmark i dagene d. 8.-11. september til VM i Roundnet, som i år blev afholdt i Belgien. Som ventet var der ikke nogle medaljer med hjem i bussen, men til gengæld havde spillerne både fået masser af inspiration og en stor oplevelse.

Målsætningen før VM var at slutte i top 10 blandt de deltagende nationer, og det blev delvist opnået med en delt niendeplads til herrerne og en delt 13. plads til damerne. Men i stedet for medaljer fik spillerne noget andet værdifuldt med hjem i de to minibusser, de havde lejet for at komme til VM.

”Det er jo Danmarks bedste som er afsted, og det er første gang vi møder nogen, der er lidt bedre eller meget bedre. Det har været en kæmpe inspiration for mange bare at opleve at få tæv af amerikanerne og østrigerne,” fortæller spillende landstræner Aske Hammar, som bliver bakket op af spilleren Kira Broe Kristiansen.

”På mit hold tabte vi en del, men vi spillede op til vores bedste, så jeg var fint tilfreds. Og så er niveauet internationalt bare helt vildt højt. Man bliver virkelig motiveret til at blive bedre,” fortæller Kira Broe Kristiansen fra København, som også var glad for at blive oplevelsen rigere.

”Det var helt vildt fedt og historisk at være med til det første VM. Det fedeste var at opleve, hvor engagerede alle var, og hvor godt humør der var,” fortæller hun.

Stemningen i top

Og netop stemningen og engagementet fyldte meget til VM, hvor både niveauet blandt spillerne og blandt tilskuerne var i verdensklasse. Til de store kampe stod pludselig 300-500 tilskuere med trommer, flag og kampråb, og selv til de lidt mindre var der hurtigt 50 hujende spillere fra hele verden, der havde samlet sig på sidelinjen – det er man ikke vant til i Danmark.

”Man kender jo godt fankulturen fra fx fodbold med stemningen, og den oplevelse har man ikke haft med Roundnet før. Men man bliver jo også tilskuer, når man er med til den slags turnering, og bliver suget ind i den energi rundt om kampene, så ender man også med at juble, klappe og råbe med på det schweiziske kampråb,” fortæller Aske Hammar.

Ingen dommere

Som noget ret unikt, så var der til VM ingen dommere. Spillerne står selv for kendelserne, og det kunne teoretisk give en rigtig dårlig stemning.

”Man skal have virkelig god sportsmansship, fordi man diskuterer kendelser med hinanden undervejs, men der var bare god stemning hele vejen igennem,” siger Kira Broe Kristiansen.  

”Når der er en dommer, så kan folk måske også have en tendens til at fralægge sig ansvaret og opføre sig dårligt. Her er begge hold ansvarlige for en god kamp, og det får det måske til at glide lettere. Men det kan selvfølgelig godt være lidt hårdt for ens konkurrenceidentitet en gang imellem,” siger Aske Hammar.

Det blev som ventet amerikanerne der løb med det hele til VM. De har også 30 års forspring i idrætten, og et af de danske kvindehold var faktisk tæt på at tage sæt fra amerikanerne i en kamp, som de tabte 21-15 og 21-16.

Skriv en kommentar