Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

”Vi er stadig venner, når vi forlader banen”: Første DM i roundnet for efterskoler nogensinde

D. 16. maj åbnede Hestlund Efterskole i Bording græsplænen for 80 efterskoleelever, da der for første gang nogensinde skulle afholdes DM i roundnet for efterskoleelever.

”Skal vi gøre det til en tradition og gøre det hele igen næste år?” lød det fra værtsefterskolens forstander Lars Hansen, da den sidste bold var spillet, og pointene var gjort op. Efterskolen blev kontaktet af Mathias og Andreas fra Roundnet Aarhus og Roundnet Denmark, der selv er tidligere efterskoleelever og garvede roundnet-spillere, og de så det som en oplagt mulighed at kæde de to ting sammen – og selvom roundnet ikke var den primære sportsgren på værtsskolen inden dagens arrangement, var der fuld opbakning fra start.

Seks forskellige efterskoler fra Midt- og Sønderjylland deltog, og selvom skolerne alle har fokus på idræt og boldspil, så er roundnet et spil, hvor alle kan være med: ”Roundnet kan spilles af alle, uanset hvor godt et boldøje, man har, og hvor meget sport, man har dyrket i sit liv. Det, der adskiller roundnet fra mange andre sportsgrene, er fællesskabsfølelsen og den store grad af sportsmanship, fordi spillerne selv dømmer kampene. I eksempelvis fodbold og håndbold kan der tit være en lidt hård rivalisering mellem modstanderholdene, men i roundnet er vi alle stadig venner, når vi forlader banen igen – det er en helt central del af spillets ånd, at man kan rose hinandens spil,” fortæller Mathias.

I løbet af dagens program var der opvisning fra nogle af Danmarks allerbedste roundnet-spillere, der kunne vise, hvad der skal til for at komme på landsholdet i roundnet. Og selvom niveauet hér var imponerende, så appellerer sporten meget til de unge, der gerne vil hygge sig uden et for stort elitefokus: ”Mange unge er konkurrencemindede og vil gerne slå modstanderne, men i roundnet handler det mere om at have et sjovt spil i gang, hvor man har god kemi med modspillerne. Humøret er lige godt, uanset om man har tabt eller vundet,” fortæller Mathias.

Mathias og Andreas havde stablet på benene i samarbejde med Hestlund Efterskole, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Arbejderens Landsbank, og der er allerede en ny dato på vej for næste års DM i roundnet for efterskoler.

Dagens vindere blev:

Kvinderækken:

1. Camilla og Silke (Camilla og Silke fra Sædding Efterskole)

2. Salt og Peber (Camilla og Anna fra Frøstruphave Efterskole)

3. Spildt Potentiale (Karen Lajer og Anne-Mai Guldbrandt fra ISI)

Herrerækken

1. Visca Barca (Martin Kruse og Christoffer Linde fra Sydvestjyllands Efterskole)

2. Tyk & Tynd (Elias Rydahl og Malthe Høxbro fra Rønde Efterskole)

3. Team Trelle (Karl og Nicklas fra Sædding Efterskole)

Følgende to hold blev belønnet med præmier fra Sport & Profil for at udvise det bedste humør og største sportsmanship på dagen: 

Kvinderækken: Spikers (Siri Juul Larsen + Sarah Marie Holst Lange fra ISI)

Herrerækken: Haugaard (Noa Hauschildt & Aksel Agergaard fra Rønde Efterskole)