Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Vandt DM i krolf på et afbud

Danmarks 30 bedste krolfhold var søndag d. 25. september samlet i Silkeborg til det officielle DM. Og en af vinderne var en gammel kending, som havde sneget sig med på et afbud.

Tågen havde lagt sig tungt over græsbanerne ved Langsøhus, da indmarchen til DM i krolf for hold gik i gang. Heldigvis brød solen igennem på det helt rigtige tidspunkt, og banen stod skarpt til det syvende DM i krolf for hold.

”Det var et perfekt DM. Jeg var rundt og snakke med mange og alle var glade og fornøjede. Det var virkelig den perfekte kombination af konkurrence og hygge, og så tror jeg faktisk, at jeg vil sige, at det er den flotteste krolfbane jeg nogensinde har set, lige da tågen havde lagt sig. Græsset glinsede simpelthen,” siger formand for landsudvalget i krolf Per Kyhn. (Fortsættes under billederne)

Var ved at smide guldet

Holdet fra foreningen ØBI i Brønderslev, som sidste år tog danmarksmesterskabet var ikke kvalificeret, så der var ikke nogen klare forhåndsfavoritter. Det hold fra ØBI som rent faktisk havde kvalificeret sig fik en rædderlig start.

”På den første bane, var jeg lige ved at tabe guldet, jeg var nok lidt nervøs” siger Lisbeth Christensen fra ØBI.

Faktisk lå holdet 15 slag bagefter de bedste, da første runde var slut, og befandt sig på en tung 22. plads.

”Vi kom rigtig dårlig fra start, og vi havde næsten allerede afskrevet vores chance,” fortæller Ole Pedersen, som egentlig slet ikke havde kvalificeret sig til DM, men var kommet med på et afbud på holdet fra ØBI. Og han har lidt erfaring i at levere til et DM, for han var nemlig med på guldholdet fra 2021.

Uden for banen havde frivillige fra krolfudvalget i Region Midtjylland gjort en stor indsats, for at stable mesterskaberne på benene. Som altid var der flagallé, indmarch og officielle DM-medaljer fra Danmarks Idrætsforbund, og som noget nyt blev hold DM holdt for sig selv, da det individuelle DM var en del af den såkaldte DM-uge i Aalborg. Det betød blandt andet, at flere hold nu kunne være en del af mesterskaberne, som gik fra 19 til 30 hold.

Fejret med flag og pizza derhjemme

Inde på banen begyndte det at gå bedre for ØBI.

”Vi havde ikke noget at tabe, så vi spillede pludselig mere frit,” siger Ole Pedersen. Til gengæld viste det sig, at holdet pludselig havde en masse at vinde, for da de tre runder var færdige, så førte de med seks slag ned til andenpladsen fra Skærbæk.

”Det var helt vildt – jeg var helt rørt over, at det kunne lade sig gøre. Vi havde 15-20 tilskuere med oppe fra Brønderslev, og det var helt vildt og bare stå der for andet år i træk og se ud over dem,” fortæller Ole Pedersen, som også havde sin familie med til Silkeborg.

”Det var dejligt at møde alle de bedste derovre, og så vinde,” siger Lisbeth Christensen, som var med til sit kun andet DM. Og faktisk vandt hun sølv ved det første, som var individuelt. Ole Pedersen var med til sit tredje og fik altså sin anden guldmedalje med hjem. Men umiddelbart har de ikke et bud på, hvorfor spillerne fra ØBI klarer sig så godt – udover det helt oplagte.

”Vi har nogle ret skrå baner i ØBI, og det tror jeg hjalp os i Silkeborg, hvor banerne også var kuperede,” siger Lisbeth Christensen.

På fredag skal DM-spillerne fejres i ØBI, men Ole fik en forsmag, allerede da han kom hjem.

”Da jeg kom hjem om aftenen, havde børnene lavet flagallé, og så stod den på pizza og øl, så det var fantastisk,” siger Ole Pedersen.

Skriv en kommentar