Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Vandt DM i krolf for fjerde gang

Godt vejr, smukke rammer på Sandbjerg Gods og koncentrerede krolfspillere fra hele Danmark, afgjorde i weekenden d. 25.-26. september DM i krolf mellem sig. Og især på herresiden er der en spiller, som efterhånden sidder solidt på den danske krolftrone.

120 krolfspillere fra hele landet spillede i weekenden om de officielle DM-medaljer i krolf for damer, herrer og hold. Sønderborg Garden spillede op til fest på de tre baner og bl.a. forbundsformand i DAI Peer Huniche holdt velkomsttale for alle spillere og gæster på Sandbjerg Gods ved Sønderborg.

”Det var en super oplevelse. Omgivelserne var fantastiske, stemningen var i topform, det var godt organiseret og folk fik mere tid til at nyde fællesskabet, når det nu løb over to dage. Vi er kommet godt i gang oven på restriktionerne, som nu endelig er helt væk, og det er måske noget af det allervigtigste at tage med,” siger Peer Huniche.  

DM var for første gang delt op, så var der var individuelt mesterskab om lørdagen og hold-DM om søndagen.

”Får aldrig nerver”

For to af deltagerne var lørdagen i særlig grad en super oplevelse. Ruth Pedersen fra Vig Senioridræt og Erik Kjeldgaard fra Klarup Krolf Klub løb således med guldet for henholdsvis damer og herrer. Sidstnævnte har endda sat sig grundigt på mændenes krolftrone – det var hans fjerde guldmedalje til DM i krolf, som trods alt kun har været afholdt seks gange.

”Det er sejt, at man kan vinde igen, ja det er næsten mere utroligt end sejt. Det er utroligt, at det kunne lade sig gøre igen. De andre er jo lige så gode, men på selve dagen har jeg bare de der gode runder hver gang. Forskellen er nok, at jeg overhovedet ikke er nervøs og ingen forventning har om at vinde. Jeg bliver ikke ked af at tabe, jeg glæder mig bare over at være kvalificeret. Jeg har ikke noget at miste, jeg har vundet, bare at jeg er kommet med. Jeg får aldrig nerver på,” siger Erik Kjeldgaard.

Han har spillet kroket som ung, og bruger stadig samme stilling med kuglen mellem benene, når han slår, men ellers er det ikke fordi, at han træner ekstra for at blive så god.

”Jeg træner sammen med klubben to gange om ugen, og rører ikke en kugle derudover. Det tror jeg ikke ville hjælpe mig,” siger Erik Kjeldgaard, som vel snart kandiderer til at komme i krolfens Hall of Fame.

Helt modsat Erik Kjeldgaard, så var det første gang at Ruth Pedersen spillede med.

”Jeg synes, at det er utroligt, at det kan lade sig gøre. Jeg bliver glad, det er da stort at vinde DM. Det er jo de bedste, man er oppe imod. Det er første gang, at jeg er med, det var en stor oplevelse, og det er hyggeligt at være sammen med alle de andre derovre og snakke med alle mulige forskellige,” fortæller Ruth Pedersen.

Holdkonkurrencen blev meget tæt, og her var det ØBI med Kaj Larsen, Henrik Nørholm, Ole Pedersen og Poul Sørensen, der var bare et enkelt slag bedre end Jætterne efter de tre baner.

Uvurderlig frivillig indsats

Hele arrangementet var båret af frivillige fra hele landet, som igen sikrede, at krolf DM blev en mindeværdig oplevelse.

”Alle frivillige før, under og efter har lavet en kæmpe indsats. Uden deres indsats var sådan et stævne helt umuligt. Og stor tak til alle de frivillige dommere, der kommer fra hele Danmark. Det var en fantastisk indsats,” siger Børge Georgi som er en del af landsudvalget i krolf i DAI og var medarrangør på dette års DM.

Næste år spilles DM i krolf på to forskellige tidspunkter i løbet af året – mere information om det senere.

Se resultaterne fra DM her:

Skriv en kommentar