Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Trodsede regnen: 224 deltog i første online-udgave af Sund By

Den første online udgave af Sund By Walk and Run for psykisk sårbare blev en stor succes, med over 200 deltagere i hele landet, som tilsammen løb eller gik 899 km i løbet af en time. Idræt for Sindet vil nu undersøge om flere aktiviteter kan løftes på den måde.

Deltagerne i Sund By Walk and Run har de seneste mange år været vant til at tage runder i enten Søndermarken på Frederiksberg eller Fælledparken i København, men på grund af corona-restriktioner, var årets udgave flyttet online. Eller det vil sige, at deltagere fra hele landet nu løb eller gik i deres foreninger eller bosteder, og så kunne de følge med online i, hvordan det gik i hele landet og vinde lodtrækningspræmier mv. Et af stederne var IF Ryttergården i Holbæk, hvor 20 deltagere stillede til start.

”Det forløb godt i dag, der var god opbakning og fin stemning. På forhånd havde vi besluttet, at personalet ville støtte op, så vi aflyste alt andet, møder osv., og så fik vi lavet en rigtig fin rute, og det har deltagerne rost rigtig meget,” siger Tina Hansen, som er instruktør i IF Ryttergården.

Imens de lokale arrangører var i fuld gang sendte IFS live på Facebook fra Brøndby, hvor bl.a. forbundsformand Peer Huniche var med til at holde gejsten oppe undervejs.

“Det I skal have fokus på i dag er at bevæge jer og glæde jer. Jeg håber I får godt gang i idrætsforeningen, det har vi alle sammen brug for. Det ved jeg fra mig selv. Jeg synes, der er et lys for enden af tunnelen, nu hvor vaccinerne bliver rullet ud og genåbningen er i fuld gang,” siger Peer Huniche.

I alt blev det til 81 runder i Holbæk, og en af dem, som virkelig havde dynamit i skoene var Christoffer på 37 år, som tidligere har været maratonløber.

”Det er første gang, at jeg var med til Sund By, og det var meningen, at jeg skulle løbe 7 runder, men så fik jeg en hjerneblødning og så tænkte jeg, at jeg tager lige lidt flere og kom op på 12. Det var super dejligt, selvom det regnede lidt til sidst,” siger Christoffer.

I alt deltog 10 byer i 2021 udgaven af Sund By Walk and Run, og de løb tilsammen 899 km. De steder, som havde mest fart på var Idræt for Sjov i Randers, Limfjordens Idrætsforening og IF Vikingerne fra Frederikssund, og de får alle en pokal. Men selvom der blev gået til makronerne rundt omkring, så var det vigtigste at være en del af fællesskabet på dagen – det synes Christoffer fra Holbæk også.

”Det giver glæde at løbe og en motivation i løbet, og så sammenholdet med de andre betyder meget. Når man løber sammen med andre, så kan man se hinandens glæde, og det bare handler om at have en god dag,” siger Christoffer.

Efter successen vil man i Idræt for Sindet kigge nærmere på om flere aktiviteter kan afvikles online fremover, selvom IFS selvfølgelig håber, at vi snart kan mødes mange deltagere igen.

Skriv en kommentar