Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Succes i Fredericia: Her er 3. halvleg vigtig

Der blev hverken sparet på skarpe smashes eller præcise server, da flere idrætsforeninger for psykisk sårbare fra hele landet mødtes til det uofficielle DM i volleyball i Fredericia. Selvom der blev konkurreret til den helt store guldmedalje og heppet lystigt fra sidelinjen, så har et stævne som dette en langt større betydning for de medlemmer, der troligt træner med og bidrager til det fællesskab der hersker i mange af landets Idræt for Sindet-foreninger. Det kan Lars Wolff – bestyrelsesmedlem i Fredericias Unikke Idrætsforening (FUI), der stod for stævnet – skrive under på. Han har været med helt fra starten, da FUI blev stiftet i april sidste år i samarbejde med idrætskoordinator i Fredericia Kommune Kasper Thorsager Jørgensen og andre frivillige. Formålet var klart: At skabe et fristed for psykisk sårbare forankret i Fredericia, og at have 100 medlemmer efter to år.  

Nu – efter 12 måneder – har FUI formået at vokse sig over 150 medlemmer – en indsats, de også blev belønnet for ved at vinde prisen som Årets forening 2022 hos DGI. ”Vi har så mange, der støtter os og synes, at det, vi laver, er vigtigt – særligt kommunen”, fortæller Lars Wolff, der selv har kæmpet med PTSD efter at have været udsendt til Irak og Afghanistan. Heldigvis fandt han idrætten som vejen til at få det bedre, og særligt løb har været et middel mod hans sociale angst – han har til dato løbet 51 maraton og 123 halvmaraton. ”Der var ikke et idrætstilbud for psykisk sårbare i Fredericia. Jeg ville gerne være en del af noget, som var forankret her i Fredericia, hvor psykisk sårbare også kunne have et fristed at være. Træning er én ting, men 3. halvleg er lige så vigtig. Her får man en halv time, hvor man lige kan få en kop kaffe og sludre.”, fortæller Lars og fortsætter: ”Så er det så fedt med en idrætskoordinator som Kasper, der kan hjælpe os med at sætte os i forbindelse med de andre koordinatorer, så vi kan komme ud og lave idræt på tværs af kommunegrænser og afholde en dag som denne”.

Vestjyderne løb med sejren efter en tæt kamp mod holdet fra Tønder – og Lars, Kasper og resten af FUI håber på at kunne afholde det uofficielle DM i volleyball igen til næste år.

Skriv en kommentar