Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Studiebold tilbage i flot form: ”Vi vil vinde men også hygge os”

Seks byer er med i årets udgave af Studiebold, hvor studerende fra hele landet konkurrerer i indendørs fodbold. Det har været en kamp at få turneringen op at stå efter 2 års nedlukning, men ambitionerne er ikke blevet mindre.

Fredag d. 18. februar rullede bolden igen i Studiebold, hvor årets første byfinale blev afviklet på SDU i Odense. Team Bo….Bedre var et af otte hold, der kæmpede om at kvalificere sig til landsfinalen, men i virkeligheden også om at få en god social oplevelse med deres studiekammerater.

”Det var fedt at være en del af – alle gutterne og gutinderne synes det var sjovt at spille med. Alt i alt var det folk, der hyggede sig, og havde det fedt over at kunne være aktive sammen igen, og der kunne ske noget på tværs af uddannelser,” siger Marius Bording, der til daglig læser idræt på SDU og havde lavet et hold med seks studiekammerater.

Andreas Thiession er idrætskonsulent i Dansk Arbejder Idrætsforbund og er en af motorerne i Studiebold, og han havde set frem til turneringen.

”Det har været en forløsning endelig at kunne give det første startfløjt igen, fordi de sidste år har været præget af aflysninger og afbud. Nu kan vi føle den gode energi igen fra Studiebold, som vi har savnet siden starten af 2020,” siger Andreas Thiesson.

Han havde håbet at få lidt flere hold på banen i Odense, men generelt har det været udfordrende at sparke gang i turneringen igen efter to års aflysninger. Aflysningerne har kostet frivillige og deltagere, som måske har færdiggjort deres studier, så nogen steder har DAI skullet starte lidt fra bunden. Men formatet holder DAI fast i – og i år er seks byer med i turneringen, hvor de bedste kan kvalificere sig til landsfinalen i Sydbank Arena i Kolding den 26. marts, hvor de kan forvente et show.

”Landsfinalen bliver en fodboldfest, hvor 20 hold fra studiebyerne skal konkurrere om konfettiregn og pokal. Vi stiller i stærkeste opstilling med Daniel Hoffe som DJ og speaker, ild rundt om målet og så kan man også prøve den nye sport Teqball som sideaktivitet,” siger Andreas Thiesson.

Marius Bording og resten af Team Bo….Bedre ser også frem mod finalen, hvor de håber at få opbakning med hjemmefra.

”Os på idrætsstudiet gør aldrig noget halvt, vi tager afsted for at vinde, men vi tager også afsted for at hygge os. Vi vil prøve at få en masse fra studiet med som support,” siger Marius Bording.

I 2022 er planen at få gang i hjulene igen, og så kigger DAI frem mod at fortsætte den hurtige udvikling fra før corona og få flere af de store videregående uddannelser med som værtsbyer. Målet er om er par år at have de 10 største byer i Danmark med i Studiebold.

Skriv en kommentar