Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Studiebold også på vej i Roskilde og København

Fodboldturneringen for studerende ved videregående uddannelser Studiebold har spredt sig til Roskilde og København, hvor der allerede i år afvikles turneringer med kvalifikation til landsfinalen. Samtidigt har Koldings Studieby Pulje givet 65.000 kroner til at få landsfinalen helt op at flyve og lokke tilskuere til.

Allerede to år efter Studiebold startede på Fyn og i trekantsområdet er turneringen ved at nå ud i hele Danmark. Senest er Roskilde kommet til og der er også en turnering under opsejling i København, hvor holdene kan kvalificere sig til finalen d. 15. marts i Kolding.

I Roskilde står frivillige fra foreningen RUC Sport for turneringen, som afvikles d. 22. februar, og hvor der stadig er plads til flere hold.

”Det er super fedt, at der er et fundament for at bygge noget. Vi har i mange år efterspurgt den slags turneringer, vi har haft virkeligt svært ved at få kontakt til andre universiteter. Vi har sjældent ret meget relation på tværs af videregående uddannelser. Studiebold betyder af forskellige campusser kan mødes om både at være aktive og spille bold sammen, men også om at få den her oplevelse af at mødes på tværs, og det tror jeg giver noget,” siger Tobias Lafontaine, som er formand for RUC Sport.

I København er der også fundet en hal den 1. marts men der er ikke fundet frivillige kræfter, som vil stå for turneringen endnu

”Vi er naturligvis glade for, at stafetten er blevet samlet op i Roskilde og forhåbentligvis også snart København, så turneringen får hold fra hele Danmark. Det har hele tiden været målet at gøre det landsdækkende, det øger prestigen for de enkelte hold, men gør det også interessant at møde studerende fra andre landsdele til finalen,” siger idrætskonsulent Marie-Louise Hauge fra Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Hvis I er interesseret i at deltage i Roskilde eller København, eller være en del af de mange seje Studieboldsfrivillige og få det hele til at flyve i København, så kontakt Marie-Louise Trier Hauge på Mobil: 29 65 44 75 og E-mail: marie-louise@dai-sport.dk – se evt mere her: https://www.facebook.com/events/492436184808500/     

Finalestævne får 65.000 kr.

D. 15. marts afvikles landsfinalen i Studiebold i Sydbank Arena i Kolding – og det bliver et brag. Arrangørerne har netop fået 65.000 kr. fra Koldings Studieby Pulje til at forvandle arenaen til en sand fest.

”Målet er at få trukket en masse studerende til finalen, så det bliver en lille byfest, et samlingspunkt. Det er skønt, fordi så kan vi skabe en rigtig fest for de studerende og gøre det til en ekstraordinær begivenhed. Så det måske ikke kun er sporten der trækker, men også det sociale fællesskab,” siger idrætskonsulent i DAI Andreas Thiesson.

Mere information følger om stævnet, når vi nærmer os.

Se mere om finalen her https://www.facebook.com/events/2493489974072873/

Skriv en kommentar