Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Studiebold landsfinale: Gentager (næsten) bedriften fra 1992

Sydbank Arena i Kolding er proppet med fest, fællesskab og fodbold, da hold fra Jylland og Fyn spiller landsfinale i Studiebold d. 26. marts. Efter et par års corona-pause er turneringen nu for alvor på vej tilbage i stærkeste opstilling.

”Vi er nok det hold, der har sovet mindst i nat”.

En lige blanding stolthed og træthed efter fredag nats strabadser i nattelivet gør, at optimismen er beskeden, da holdet ”Danmark 92” gør klar til første kamp i årets landsfinale i Studiebold i Sydbank Arena. Spillerne læser til daglig til professionsbachelorer i finans i Kolding, og er, som en af spillerne Jens Dahl formuler det, ”nok kommet lidt med på en badebillet”. Men historisk har det vist sig, at det ikke nødvendigvis er en ulempe.

”Det med lige at se hinanden og lave noget, som ikke kun er skole, det giver bare et bedre sammenhold og et bedre netværk på sigt,” siger Jens Dahl.

15 andre hold og i alt 112 spillere fra Kolding, Odense, Esbjerg, Aarhus, Horsens og Randers er kvalificeret til årets landsfinale i Studiebold.

Projektører, ild rundt om målene ved scoringer og komikeren Daniel Hoffe som konferencier og DJ sætter gang i festen, som kører lige fra indskrivningen om formiddagen til aftensolen begynder at vise sig. Og der konkurreres både i at ramme overliggeren, og i den nye sport Teqball, hvor der også er opvisning fra nogle af landets bedste spillere.

”Det er blevet den fodboldfest, som vi har drømt om og kigget frem mod i mere end to år. Vi har virkelig forsøgt at gøre noget for stemningen, så der både er noget lækkert for spillere og tilskuere hele dagen,” siger idrætskonsulent i Dansk Arbejder Idrætsforbund Andreas Thiesson, som sammen med en stor gruppe gode frivillige afvikler finalestævnet, der har fået økonomisk støtte af Studieby Kolding, samt støtte fra sponsorerne State og HK Danmark.

Fra Randers kommer “Chase the Sun”, som er en blanding af psykomotoriske terapeuter og pædagoger fra VIA University College.

”Studiebold er megasjovt, og vi er også kommet netop bare for at have det sjovt sammen – altså fællesskabet. Jeg kan se, at mange af de andre hold er meget seriøse, hvor vi har været lidt mere lallede. Men der er god stemning og virkelig gjort noget ud af det,” siger Lene Sidsel Bonde Albertsen, som sammen med holdkammerat Amin Awees og de fem andre spillere i holdets pink trøjer, ser ud til at holde deres egen fest på sidelinjen igennem hele turneringen.

”Vi havde brug for noget socialt på vores uddannelse efter corona, og tænkte at det var meget nærliggende, at tage til det her Studiebold, så det sociale betyder rigtig meget for os. Jeg satser på, at vi kommer i top tre, men det er vist ikke helt afstemt med resten af truppen,” siger Amin Awees, som må skrue lidt for ambitionerne efter kun et point i de tre indledende kampe.

Til gengæld slæber Danmark 92 sig videre fra den indledende pulje med to sejre og et nederlag, og stængerne begynder langsomt at se lettere ud.

”Det klarer op for os nu, vi er et eftermiddagshold. Danmark tabte også én i puljen til EM 92, men gik alligevel hele vejen,” siger Jens Dahl.

Studiebold har været på corona-pause i knap to år, og det var en udfordring at få sparket gang i turneringen i en vinter, hvor coronaen igen hærgede og mange studier havde nok I at få dagligdagen til at fungere.

”Vi håber, at turneringen kan komme i gang i hele landet, når alle de store uddannelsesbyer vågner lidt op igen, og vi måske får nemmere ved også at engagere de lokale frivillige kræfter, som er helt afgørende for at afvikle Studiebold,” siger Andreas Thiesson.

Tilbage på banen i Sydbank Arena er der nu indmarch til finalen, hvor Danmark 92 også har kæmpet sig med, efter et par snævre sejre. Her venter Bottom of the Sea Wanderers, der stiller op i FC Barcelona-trøjer, og måske har spillet noget af mest tekniske fodbold undervejs, og samtidigt er netop det hold, som Danmark 92 tabte til i den indledende pulje. Men tømmermændene har lagt sig og kampen ender i straffespark, hvor der satses mere på at skyde hårdt end præcist – og så ender den store pokal i favnen på spillerne fra Danmark 92, til deres egen overraskelse.

”Studiebold har været en fed oplevelse, og vi er ikke det bedste hold i dag, men vi vandt. Det er fedt med setup’et, det er lidt mere end vi er vant til. Jeg har ikke prøvet at stå med sådan en flamme op i hovedet før – det var sku fedt,” siger Jens Dahl, som bekræfter, at holdet nu har samlet kræfter til at tage ud og gøre nattelivet usikkert. Igen. 

Selvom Amin Awees fra Randers altså ikke får en medalje med hjem, så vinder han til gengæld årets Fair Play-pris – noget af det, som Studiebold også handler om.

”Jeg tror jeg vandt, fordi jeg bare havde det sjovt og heppede på alle hold,” siger Amin Awees, som nærmest danser sig hen til udleveringen af prisen.

Studiebold starter igen i vinteren 2022/23, så kontakt allerede nu en lokal DAI-konsulent, hvis jeres uddannelse skal være med: Forbund – Forbundet – Kontakt

Skriv en kommentar