Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Sjællandsmesterskab i Kurling: Vi nærmer os 30 foreninger på landsplan

Indendørs kurling er blevet en populær idræt i Dansk Arbejder Idrætsforbund igennem de seneste par år, og nu nærmer idrætten sig de 30 foreninger på landsplan. På Sjælland har de netop afholdt deres andet mesterskab og Midtjylland er lige i hælene.

10 hold var med, da DAI Region Sjælland d. 23. marts afholdt regionalt mesterskab i indendørs kurling i Store Merløse Hallen. På grund af corona var selve turneringen aflyst, så det hele blev afgjort over et enkelt stævne.

”Det har været et dejligt stævne, hyggeligt at være her. Søde mennesker, og det er jo det halve af det. Jeg elsker at være ude blandt andre mennesker og have det sjovt og snakke om alt andet end lige kurling. Men det er også sjovt at spille kurling,” siger Annelise fra Solrød.

På bare få år er der næsten 30 DAI-foreninger, der har taget sporten til sig og købt udstyr til at spille indendørs kurling. I DAI Region Midtjylland har de denne vinter afholdt to stævner, og snart er der et finalestævne i kalenderen.

Udover at være en præcisionssport ligesom krolf, og en sport hvor alle kan være med – hvis man ikke kan bukke sig ned med stenene, så kan man bruge en stang, så er kurling først og fremmest en social sport, og humøret var da også var ganske højt hele formiddagen igennem, og efter turneringen var der smørrebrød til alle.

”Det sociale er rigtig vigtigt, og det kan man også mærke her i dag, hvor snakken går. Sidste gang der vandt vi, og nu tror jeg, at vi skal spille om sidstepladsen. Sådan er det. Vi har gode og mindre gode dage,” fortæller Erly Pedersen fra Ringsted, som i den grad har været motor i sporten i Region Sjælland og også stod for stævnet i Store Merløse sammen med et par andre frivillige.

Håbet er, at flere regioner kommer i gang og man på sigt kan afholde et decideret landsmesterskab i sporten.

Resultatet af DAI Sjællandsmesterskabet blev:

1. Merløse 2
2. Benløse
3. Merløse

Skriv en kommentar