Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Seniortræf 2023 samler idrætsglade seniorer på Fyn

Knap 70 fynske motionister var i går samlet, da der blev afholdt Seniortræf på Fyn for anden gang. Det er en del flere end sidste år, hvilket er særdeles positive nyheder for arrangør Ida Mørk: ”Det, at vi er samlet en hel dag og ikke blot til en enkelt time, det giver så meget energi. Der er plads til at grine og have det sjovt sammen”.

Ida Mørk er instruktør hos Langeskov Senioridræt og sidder i bestyrelsen hos regionsledelsen i DAI Syddanmark, og hun fik idéen til en idrætsdag på tværs af senioridrætsforeninger på Fyn allerede sidste år:  ”Der skal ske noget, der kan samle en masse omkring idrætten, og Skibhuscentret var på det tidspunkt lige blevet medlem af DAI”, og sammen med daværende idrætskonsulent fik de stablet et godt arrangement på benene. De samme gode tanker gik så igen i går – med tilføjelse af yoga som en ny aktivitet på programmet. Ida har allerede en masse gode idéer til, hvordan næste år kan blive endnu bedre ”I år var vi flere end sidste år, så hvem ved, hvad det ender med næste år – måske også med nye aktiviteter.” Ida er selv uddannet til at undervise i Qi Gong og stod på dagen for yoga-aktiviteten, hvor der var fuldt hus.

Det smukke område omkring Skibhuscenteret ved Odense dannede den helt perfekte ramme om dagen, der bød på både krolf, petanque, yoga, gymnastik, en gå-tur og Qi Gong – alt sammen under den lune sol.

Tut og Vera på 85 år og 84 år kommer fra Skibhuscentret, hvor de normalt er med til forskellige aktiviteter som gåture og fællesspisning, og de havde begge glædet sig til dagens aktiviteter: ”Det er vigtigt at holde sig i gang, selvom vi ikke kan det samme som for ti år siden. Fællesskabet i foreningen og til dette arrangement er vigtigt for sådan nogen som os, der nu er blevet alene.”. Og netop fællesskabet var tydeligt at mærke, uanset om man kæmpede mod de drilske tivolihuller på krolfbanen eller udfordrende Qi Gong-bevægelser.

Dagen var en mini-udgave af SeniorCamp, der i år finder sted i Fredericia. Læs mere om campen og tilmeld dig her.

Skriv en kommentar