Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Seniorer holder fast i fodboldfællesskabet – med afstand

Mange idrætsforeninger har været hårdt ramt af corona-nedlukningen, hvor både træningen og for mange også fællesskabet har stået stille. Men I Mårslet er fodboldglade seniorer nu klar til en helt ny idræt – de har verdenspremiere på corona-sikker gå-fodbold.

Seniorerne i idrætsforeningen TMG i Mårslet uden for Aarhus klar til at komme på græs igen. Det er holdet Aktiv Mandag, som genoptager gå-fodbold-sæsonen i en helt ny corona-sikker udgave.

”Vi kan se, at der bare er nogle mænd 60+, men også kvinder, der elsker noget med en bold og noget konkurrence. De savner gå-fodbold og de vil bare gerne i gang igen”, siger Pernille Bechsgaard Fast, som er foreningsudvikler hos TMG.

I mange foreninger står alt lige nu stille, og foreningerne risikerer, at medlemmerne forsvinder og at fællesskabet visner. Derfor er det oplagt at lave tilpassede idrætstiltag, som kan få motioneret både medlemmer og fællesskab – men under sikre omstændigheder. Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund, som står bag den corona-sikre gåfodbold.

”Alle skal selvfølgelig overholde myndighedernes anbefalinger. Men nogle af dem, der er lidt oppe i årene, og måske er ekstra udsatte, de dukker ikke op, medmindre de føler sig 100% trygge ved idrætten. Derfor er det vigtigt at tilpasse idrætten, så alle kan holde sig i form og være en de af et godt fællesskab,” siger Thomas Ahrentz.

Til Aktiv Mandag er alle over 60 år, og de kan glæde sig til at sparke til læderkuglen igen uden at bekymre sig alt for meget om corona.

”Situationen er helt speciel, og det kræver selvfølgelig også specielle corona-regler. Vi laver nogle sikre zoner, hvor kun en enkelt spiller må være i. Det bliver sådan fra område til område. Et godt billede kan måske være bordfodbold, bare med mennesker,” siger Thomas Ahrentz.

Skriv en kommentar