Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Psykisk sårbare stiller op i ordinær DAI-turnering

Et fodboldhold fra Idræt for Sindet-klubben Idræt på Tværs i Gentofte stiller minimum de kommende to år op i DAI’s store fodboldturnering i København. Spillerne på holdet står selv for at organisere mandagstræningen og stille hold til kampene.

Når DAI’s fodboldturnering i København med 300-400 hold starter op i april, så er det med et helt nyt hold fra Gentofte. 15 spillere fra Idræt for Sindet-idrætsforeningen GIF Idræt på Tværs har lavet deres eget hold, og skal konkurrere mod alle de ordinære hold i turneringen.

”Jeg er meget spændt, jeg er lidt nervøs, for jeg har ikke spillet i fodboldklub siden jeg var 14-15 år. Det bliver fedt at komme i gang her over 15 år senere,” siger Brian Pedersen, som er en af spillerne på holdet.

Oprindeligt er der fodboldtræning hver torsdag formiddag i klubben, men spillerne har taget initiativ til træning hver mandag aften, som de selv står for. Idrætskoordinatoren, der normalt støtter foreningen, Simon Lindahl Andersen er imponeret.

”Det er helt nyt, det er fedt. Vi har altid socialfaglige instruktører med på holdet – der er noget tryghed ved det. Men vi kan ikke bare give uanede tilbud med de ressourcer, vi har. Jeg synes, at det er fantastisk at de selv tager det her initiativ. Det viser, at vores medlemmer har flere ressourcer, end vi tidligere har set. Og det arbejde vi går og gør, gør dem stærkere,” siger Simon Lindahl Andersen.

Har får økonomisk håndsrækning støtte til opstarten

Holdet har fået 47.000 kr. fra den borgerrettede pulje fra Handicaprådet i Gentofte Kommune til at betale deltagelsesgebyr i turnering og pokalturnering i to år og trøjer mv. til holdet. Og spillerne er gået i arbejdstøjet for at blive klar til turneringen.

”De er gået på slankekure, de træner i fitnesscenter, og de kommer til at stå skarpt til sæsonstarten,” siger Simon Lindal Andersen.

Der er en mundfuld at køre holdet selv for spillerne, men det giver også noget motivation, at de selv står for det.

”Det giver noget blod på tanden, fordi det ikke kun er for psykisk sårbare. Man bliver ikke skærmet ligeså meget. Det er mere seriøst, for nu spiller man pludselig i en turnering, hvor der er ansvar for at spille kamp hver uge. Det kommer til kun at være os selv, når vi er til kampe. Det er super nice, at vi kan vokse med opgaverne, koordinere ting og tage ansvar for holdet. Og få løst de problematikker, der opstår på holdet,” siger Brian Pedersen.

IF Kæmperne fra København har allerede deltaget i en årrække i DAI’s fodboldturnering.

Skriv en kommentar