Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Nyt tilbud til DAI-foreninger: Gratis Seniorfitnesstest 2.0

Alle foreninger i DAI har nu muligheden for at få et afholdt en gratis testdag, hvor medlemmerne kan få lavet DAI’s nyudviklede seniorfitnesstest 2.0. Det giver motivation for det enkelte medlem og et praj om, hvordan det står til med formen.

For en håndfuld år siden introducerede Dansk Arbejder Idrætsforbund Seniorfitnesstest, som et gratis tilbud til forbundets foreninger. Mange steder blev der taget mod initiativet med kyshånd, og derfor har DAI nu videreudviklet testmetoderne og lancerer nu Seniorfitnesstest 2.0.

”Testen har været meget populær mange steder, så jeg synes, at det er dejligt, at vi nu er klar med en helt opdateret udgave. Jeg håber den nye version får gang i foreninger i hele landet,” siger Anette Schneider, som for formand for landsudvalget i senioridræt i DAI.

Efter testen får deltagerne en personlig sundhedsprofil, som dels kan sige noget om, hvor de er lige nu, men hvor de også kan se senere, hvis de bliver testet igen, om træningen faktisk virker. Alle vil blive testet i forhold til kondition, styrke, BMI og balance. Det nye er bl.a. test af håndstyrke med hånddynamometer og TUG-test (dynamisk balance).

”Vi måler på nogle flere sundhedsparametre nu, og så har vi tilføjet test af balancen, som er så vigtig for målgruppen. Det er nemmere at finde motivation og gøre noget, hvis man ved noget om sin egen form. Og her er det selvfølgelig vigtigt ikke at sammenligne sig med andre, men at se hvordan det står til med ens egen form, og så på sigt forhåbentligvis se en udvikling, hvis vi kommer forbi og tester igen,” siger Marie-Louise Trier Hauge, som er idrætskonsulent i DAI og har været med til at videreudvikle Seniorfitnesstesten.

Testdagen plejer at være fuld af grin og godt humør, og er gratis for alle DAI-foreninger. Tag fat i din lokale idrætskonsulent, hvis I er interesserede i en testdag.

Find din konsulent her

Skriv en kommentar