Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Nu rykker krolfsporten indendørs: Første mesterskab i Sønderborg

Krolfspillere fra hele landet strømmer til Sønderborg fredag d. 18. marts, hvor der første DAI Mesterskab i indendørs krolf nogensinde afvikles. Sporten er i en rivende udvikling i Danmark og på sigt håber man, at kunne afholde et officielt DM.

Der er plads til 144 krolfspillere på banerne, når Broager Sparekassen Skansen i Sønderborg lægger halgulv til det første DAI Mesterskab i indendørs krolf. Børge Georgi, som er formand for Sønderborg Krolfklub og en del af landsudvalget i krolf under Dansk Arbejder Idrætsforbund, regner med fulde huse.

”Det er i princippet tredje gang vi skal holde stævnet, fordi coronaen har været i vejen hver gang – men nu lykkes det. Og alle de andre gange har vi haft udsolgt. Så vi er altid optimister, og pengene plejer at passe,” siger Børge Georgi.

Rammerne for det første mesterskab bliver optimale i Skansen, hvor Sønderborg Pipes And Drums åbner stævnet, der også byder på lodtrækningspræmier. 

En af de tilmeldte er Sonja Bang fra Guderup på Als, som allerede har været i gang med sporten i seks år. Selvom det sociale ved sporten er meget vigtigt, så går hun benhårdt efter at stå øverst på podiet d. 18. marts.

”Vi kommer ud blandt andre mennesker og lærer en masse at kende, og vi kan snakke om alt – også det uden om krolfen. Men jeg forventer at være rigtig god – det vil jeg hvert fald kæmpe for. Det er derfor vi spiller, man må yde noget. Man tager derud for at vinde,” siger Sonja Bang.

Spillere fra hele landet

Der kommer spillere fra hele landet, og Ann Larsen fra Ølstykke på Sjælland er en af dem, som glæder sig uden at regne med medaljer.

”Jeg tror det bliver sjovt, men jeg er helt overbevist om, at jyderne er væsentligt bedre rustet til det her end os fra Sjælland, så jeg deltager for oplevelsens skyld og for at se om de gør noget, som vi kan lære af på Sjælland,” siger Ann Larsen.

Sporten er vokset støt de seneste par år, især i Jylland, og derfor tror Børge Georgi også på, at der på lidt længere sigt kan komme et officielt stempel på sporten.

”Indendørs krolf er i en forrygende udvikling, og virkelig mange begynder på sporten. Og det er derfor, vi kan afholde sådan et mesterskab. Næste stop håber vi er et DM,” siger Børge Georgi.

Fakta: Om indendørs krolf

Sporten er en videreudvikling af den meget populære udendørs udgave krolf, som i dag spilles i cirka 170 idrætsforeninger i Dansk Arbejder Idrætsforbund. Det anslås, at cirka 15 foreninger lige nu har gang i sporten, men at kurven er hastigt voksende. Sporten spilles på 12 huller, hvor det gælder om at få en læderkugle i hul med færrest muligt slag.

Skriv en kommentar