Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Med vikingerne på tur: Winter Walking 2023 er godt i gang

”I regn og slud må IF Vikingerne ud” fristedes man næsten til at nynne, da en håndfuld lokale ”vikinger” i Frederikssund havde trodset regn og blæst og var klar til, at ugens første Winter Walking-kilometer skulle i hus. Foreningen IF Vikingerne er nemlig en af de mange DAI-foreninger, der igen i år deltager i Winter Walking, hvor man i fællesskab går ture i lokalområdet i de første måneder af året – uanset vejret.

Dagens etape bød på fem gode kilometer. Med var blandt andre Thomas, som har gået ture med IF Vikingerne i over 15 år, og Christian, som var med for allerførste gang. På trods af den varierende erfaring med raske gåture, var deres årsag til at være med i et gå-fællesskab den samme: At have noget at stå op til om morgenen – en af deltagerne sagde endda, at hun ser gåturene som et arbejde, hun skal møde op til. ”Det, at mødes med nogen og have en aftale, det gør en forskel”, fortæller Elisabeth, som er idrætsinstruktør hos IF Vikingerne og som stod for dagens tur. Og netop denne forskel er en, som det nyeste medlem Christian ser frem til at kunne mærke på egen krop. Han har aldrig dyrket sport, men efter en periode uden arbejde, har han fundet lysten til at have noget aktivt og socialt, hvor man bare kan være med – uden at det skal handle om, hvad man ellers bokser med.

”Vi har en aftale om, at det ikke skal handle for meget sygdom. Man skal bare møde op som medlem af Vikingerne og være med på en gåtur”, fortæller Elisabeth og uddyber, at turene dog også er et rum, hvor man kan tale med hinanden om hvilke udfordringer, man kan gå med med som psykisk sårbar.

FAKTA
I år er 6. gang, at Dansk Arbejder Idræt afholder Winter Walking: Et gå-fællesskab for alle DAI-foreninger, hvor man deler den berømte maraton-distance på 42,195 kilometer op i etaper af fem kilometer. Får man samlet nok kilometer sammen, er man med i lodtrækningen om gavekort.  

Idrætskoordinatoren Elisabeth har været i IF Vikingerne i seks år, og det er stadig tydeligt at mærke på hende, hvilken forskel, hun er med til at give medlemmerne. ”Jeg får næsten helt kuldegysninger af at snakke om det – det giver så meget mening.”, fortæller hun. Sammen med idrætskoordinatoren Adam og de andre instruktører har foreningen gennem de seneste år formået at lave en masse aktiviteter – alt fra petanque og krolf, til svømning og fjordbad – og samarbejder med kommunen og bosteder i området for at få en masse med ind i kampen.  

Skriv en kommentar