Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Masser af gang i DAI: Man bliver jo helt i familie

Coronanedlukningen har gjort det populært at gå, og den bølge har frivillige i Dansk Arbejder Idrætsforbund redet med på. I foråret er arrangeret ture både på Sjælland og i Jylland, som har været så stor en succes, at der også efter genåbningen af indendørs idrætten kommer til at være masser af gang i DAI.

For mange idrætsudøvere har foråret 2021 været en trist omgang, hvor det normale liv i foreningerne var sat på standby eller svært haltende. Men hvor nogen ser begrænsninger, ser andre muligheder, og Helge Olesen, som er nyt bestyrelsesmedlem i DAI Region Midtjylland blev tovholder på en serie af gåture i det midtjyske.

”Der var mange foreninger, som var møgtrætte af, at de ikke kunne dyrke idræt inde eller ude. Men så tænkte vi, at der skulle ske nogle ting og sager, og det er så lækkert, at vi kan finde ud af noget på trods af nedlukningen,” siger Helge Olesen, der til daglig også er en del af Brabrand Idrætsforening.

Resultatet blev tre ture ved Årslev Engsø, Trueskov og Gudenåen under temaet ”Vis mig din hjemmebane”, hvor DAI i samarbejde med lokale foreninger planlagde turene, som alle tiltrak mellem 20 og 40 deltagere.

Kæmpetroldene
I Region Hovedstaden har omdrejningspunktet for en række gåture været kunstneren Thomas Dambos seks kæmpetrolde, som er gemt i naturen på den københavnske vestegn.  

”Vi vil gerne have folk ud og bevæge sig, og her er gåturene et sikkert kort i de her usikre tider,” siger Johanna Jakobsdottir, som er formand for Seniorudvalget i DAI Region Hovedstaden.

En af dem, som var med på den første tur i april, er Elin Løvborg fra Solrød, der længe gerne har villet ud og gå.

”Det var alletiders tur. Jeg tog med for at nyde naturen, få oplevelser og møde andre mennesker, og det gik rigtig godt,” siger Elin Løvborg.

Og netop det sociale aspekt har også været centralt på de jyske ture, hvor folk er mødt op, uanset hvor slemt vejret har været.

”Da vi gik, var der nogle der skulle fortælle om fugle de havde set, nogle om blomster de havde set. Og når man så fortsætter med at gå efter en pause, så snakker man med nogle andre. Og det er jo dødskægt. Man bliver jo helt i familie med hinanden,” siger Helge Olesen.

Succesen fortsætter
På grund af den gode tilslutning og de gode oplevelser har de begge steder besluttet at fortsætte turene. På Sjælland er der allerede planlagt to nye ture i troldeland d. 1. og 22. juni, hvor tilmeldingen stadig er åben – se her og her.

”Jeg har allerede tilmeldt mig de næste ture, jeg glæder mig,” siger Elin Løvborg.

Og også i Midtjylland har de kig på nye ture til efteråret efter forårets succeser.

Skriv en kommentar