Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Kulturministeren åbner Sund By Walk and Run 2022

Torsdag d. 5. maj danner Østerbro ramme om det traditionsrige Sund By Walk and Run, hvor mennesker med psykiske sårbarheder løber og går med. I år er en af arrangørerne selv psykisk sårbar og fra Østerbro.

Der er lagt op til motionsfest i Fælledparken, når kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner den 16. udgave af non-profit-løbet Sund By Walk and Run d. 5. maj. Mennesker med psykiske sårbarheder fra hele Sjælland deltager, og en af dem er Anita Husum Moth fra Østerbro.

”Det er første gang, jeg er med, så jeg er meget spændt. Jeg vil ikke kunne undvære idrætten i forhold til at modvirke min depression og min ængstelighed. Jeg bliver simpelthen gladere af sporten, og så er foreningslivet en social platform, hvor man snakker sammen før, under og efter træningen,” siger Anita Husum Moth.

Komiker Sebastian Dorset speaker hele løbet, fysioterapeuter og studerende fra Psykiatrisk Center København står klar med massage, studerende fra SOSU H uddannelsen i Skelbækgade, hjælper med at vise vej, bandet ”Rødderne” fra bostedet Thea spiller op, alle deltagere får tilmed gratis t-shirts fra Nordea Fonden.

”Corona-nedlukningen har ramt mange med psykiske sårbarheder ekstra hårdt. Derfor håber vi, at Sund By Walk and Run kan kickstarte fællesskabet og motionen igen. Vi vil hvert fald gøre vores for at lave en festdag udover det sædvanlige,” siger Lisbeth Crafack, som er idrætskonsulent i Dansk Arbejder Idrætsforbund, der sammen med idrætsforeningen IF Kæmperne arrangerer løbet.

Giver mening i livet at være frivillig

Her er Anita Husum Moth fra IF Kæmperne også med som frivillig arrangør af dagen, og hun har hjulpet med planlægning og kommer også til at gøre et stort stykke arbejde på selve dagen d. 5. maj.

”Det giver selvtillid og identitet at gøre frivilligt arbejde. Det giver livsindhold og meningsfuldhed, når man har måtte givet afkald på mange drømme i livet som børn og et ambitiøst arbejdsliv,” siger Anita Husum Moth.

Der forventes over 300 deltagere, som kan vælge mellem at gå eller løbe rundt, og skal samle runder mellem kl. 12. og 13., hvor løbet slutter. Der er både blomster og præmie til den mand og kvinde som løber flest runder, tilsvarende uddeles der en stor pokal til den forening/ hold som ved fælles hjælp, når flest omgange a 1 km.

Sluktørsten har doneret vand til alle deltagere som ved at smutte forbi Café Pavillionen kan få sig en kop kaffe på sit løbsnummer.

Foto: Jens Honore