Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Krolf DM: ”Jeg kneb en tåre”

Rammerne var fantastiske, da DAI afviklede det syvende danske mesterskab i krolf d. 25. juni. Solen bragede ned over Østre Anlæg, hvor DM i krolf for første gang var blevet en del af DM-ugen i Aalborg.

Mere end 100 krolfspillere fra hele landet marcherede gennem Østre Anlæg med DAI-fanen i front, mens ???? spillede op. Så var rammen sat til årets individuelle DM i krolf i Aalborg. Eller som den mangedobbelte DM vinder fra Klarup Erik Kjeldgaard sagde:

”Det er perfekt arrangeret, super baner og forholdene er helt fantastiske. Der er ikke noget at komme efter”.

Men for Tove Christensen fra Skælskør Solskinsmotion var der noget at komme efter. Hun tog nemlig for første gang en medalje med hjem fra DM – og endda i fineste karat.

”Det havde jeg godt ikke forestillet mig, da jeg tog hjemmefra. Men jeg kunne godt mærke, at jeg spillede godt – men jeg var i tvivl til det sidste. Da mit navn kom op, blev jeg glad – pokalen får nok lov at stå fremme et stykke tid,” siger Tove Christensen, som altså tog den højeste skammel blandt damerne. Blandt herrerne var det den 75-årige Anders Juhler fra Skærbæk Krolfklub, som for første gang løb med pokalen og blomsterne.

”Jeg kneb en tåre – det var dejligt. Man skal tro på det, og jeg havde marginalerne på min side. Jeg synes det gik helt vildt godt, keg kom med næsten ingenting og havde hænderne fulde, da jeg kørte hjem,” siger Anders Juhler.

DM i krolf var for første gang en del af den flotte DM-uge, der forvandlede Aalborg til en stor idrætsfest med landets bedste atleter i 50 idrætsgrene.

”Krolf fik en masse positiv opmærksomhed til DM-ugen, så det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Og så var det selvfølgelig også nogle virkeligt fine rammer – så vi glæder os til at komme igen næste år,” fortæller idrætskonsulent Poul Sølvstein, som var med til at arrangere stævnet.

Vinderne i krolf-turneringen var nok de ældste danmarksmestre til DM-ugen, men langt fra de ældste på Østre Anlæg den lørdag. Med spillede nemlig også Lillian Carstensen på 84 år og Tage Thomsen på 83 år.

”Jeg blev fuldstændig bidt af DM i krolf her for 13 år siden. Det er fantastisk, at jeg kan gå her som 83-årig – mere heldig kan man da ikke være. Der er en vis stemning, jeg forventer ikke at få de helt gode slag, men jeg forventer at få en pragtfuld dag,” siger Tage Thomsen.

Allerede til september er der DM igen, når holdmesterskabet bliver afviklet i Silkeborg.

Skriv en kommentar