Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Kom godt i gang med indendørs krolf

Det har taget et par år, at finde den rigtige form for indendørs krolf i DAI, men nu blomstrer sporten blandt foreningerne. Og det er faktisk ganske overskueligt at komme i gang med sporten.

Nogle spiller krolf udenfor året rundt i hagl, sne og regn. Men det er ikke muligt for alle, og derfor har der længe været arbejdet på én indendørs udgave af krolf.

”Det er ikke kun formen og sigtekornet man vedligeholder hen over vinteren, det er ligeså meget fællesskabet i foreningen, og det er vigtigt. Og så er det også et spil i sin eget ret,” siger idrætskonsulent i DAI Poul Sølvstein.

Man skal bruge følgende:

  • Samme køller, som til udendørs krolf
  • Læderkugler
  • 12 indendørs huller

Stor succes i Sønderborg

I Sønderborg Krolfklub har de spillet indendørs krolf i to år i SFS-Hallen. De har fået lavet huller i halgulvet til 60.000 kroner plus moms – som hallen dog har betalt. Og så har klubben også en række mobile huller, så de kan lave en tredje bane.

”Det er blevet en kæmpe succes! Vi er den eneste forening i Danmark, der har tre indendørs krolfbaner”, siger formanden i foreningen Børge Georgi.

Hver tirsdag spiller 104 deltagere fra foreningen på banerne og sæsonen går fra november til april hvert år. Og ligesom med den udendørs udgave af sporten, er især det sociale helt afgørende i indendørskrolf, hvor foreningen bl.a. også laver sociale arrangementer uden om spilledagene for krolfspillerne.

Men bare fordi, man er god til udendørs krolf, så er man nødvendigvis ikke den bedste til indendørs.

”Det er en helt anden måde at slå på. Man er ikke nødvendigvis god til begge dele, det er jo noget andet med græs og forhindringer osv.”, siger Børge Georgi.