Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Jerup Senioridræt har fået 38.000 kr. fra Foreningspuljen: Skal I også søge?

DIF og DGIs Foreningspulje er lige nu åben for ansøgninger, og der er rigtigt gode chancer for at få del i midlerne, hvis man søger. Jerup Senioridræt har fået masser af nye rekvisitter og gang i helt nye idrætter med støtte fra puljen.

Mange DAI-foreninger har hentet gode bidrag til foreningslivet gennem DIF og DGI’s Foreningspulje, som nu er åben for ansøgninger. I Jerup Senioridræt i Nordjylland fik de sidste år øjnene op for mulighederne, da de blev medlem af Dansk Arbejder Idrætsforbund.

”Jeg synes, at det er fantastisk med den pulje – jeg var selv inde og se, hvem der ellers havde søgt. Og det er jo foreninger i hele Danmark, og det er fantastisk,” siger Poul-Erik Hansen, som er formand i foreningen.

Foreningen kom i gang med krolf

Sidste år søgte de cirka 20.000 kroner til bl.a. skumtennis, pickleball, to nye bordtennisborde og krolfudstyr.

”Jeg har sagt nej to gange til, at foreningen skulle spille krolf, det var ikke noget for os. Men så var der et par damer som insisterede. Og nu spiler jeg på livet løs, og jeg synes, at det er fantastisk – der var noget, som jeg ikke vidste,” siger Poul-Erik Hansen.

Nu har foreningen startet en decideret mini-turnering i DAI, hvor de spiller sammen med en række naboforeninger. Og netop målet med at flere ud på græsset, gruset og i hallerne er helt centralt for puljen.

”Det er en fin løftestang til at få noget til at ske i foreningerne – nye aktiviteter, nye medlemmer. Og så hører vi tit, at foreningerne er overraskede over, hvor let det er få penge fra puljen,” siger idrætskonsulent i DAI Poul Sølvstein.

I København var der også midler at hente for Roundnet Copenhagen, som sidste år var en helt nystiftet forening. 9982 kr. tikkede der efter kort tid ind på kontoen til bl.a. udstyr og faciliteter.

”Det er virkelig fedt og har haft stor betydning. Det har gjort, at vores forening er en realitet og kan løbe rundt. Ellers havde vi ikke haft mulighed for at komme ordentligt i gang,” siger Lasse Nielsen, som er bestyrelsesformand i foreningen.

Man kan søge hvert år

Som forening kan man søge igen og igen, og betyder, at hvis man har en god idé, så er man ikke begrænset af, at foreningen allerede har modtaget penge én gang.

Jerup Senioridræt har allerede fået 20.000 kr. her i 2021 til bl.a. indendørs krolf, bækkenbundstræning og kurling og Copenhagen Roundnet er også lige på trapperne med en ny ansøgning. Men det er desværre ikke alle foreninger, som bruger muligheden for en økonomisk indsprøjtning.

”Vores foreninger kan helt sikkert blive bedre til at søge puljen. De store ressourcestærke foreninger skal nok få søgt, mens der er andre, som endnu ikke har opdaget, hvor let det er at søge pengene og hvor hurtigt man får dem. Vi opfordrer selvfølgelig alle foreningerne til at søge den,” siger idrætskonsulent Poul Sølvstein.

Mere information om Foreningspuljen findes her: https://www.dif.dk/da/forening/stoette

Skriv en kommentar