Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

IFS-forening er årets forening i Morsø Kommune

Limfjordens Idrætsforening har netop vundet prisen som årets idrætsforening i Morsø Kommune. Dermed indskriver Idræt for Sindet-foreningen sig i en tradition, hvor netop den type foreninger anerkendes for den gode frivillige indsats.

Frivilligfesten i Morsø Kommune d. 18. marts blev en stor sejr for Limfjordens Idrætsforening, der i et tæt felt løb med sejren som Årets Idrætsforening.

”Det var surrealistisk og lidt overvældende at vinde prisen. Men jeg synes, og det er jo noget, man ellers ikke må sige i Nordjylland, at vi har fortjent det. Vi har gjort det godt, og især her under corona, hvor andre har måttet lukke ned, der har vi været der for vores medlemmer, og det er jeg glad for, at man bliver anerkendt for,” siger Martin, der er næstformand i Limfjordens Idrætsforening, og var på scenen sammen med andre bestyrelsen og foreningen for at modtage prisen af borgmesteren.

Limfjordens Idrætsforening vandt især på grund af det sociale i foreningen, eller som det lød i indstillingen:

”Trods forskelligheder tager medlemmerne sig af hinanden i foreningen, hvor der altid er smil og en god stemning til de forskellige ugentlige idrætsaktiviteter samt sociale arrangementer, stævner og rejser i løbet af året.”

Med prisen følger et gavekort på 5.000 kroner – men det er ifølge foreningens idrætskoordinator kun en lille del af prisen.

”Det betyder mega meget, at få den pris. Ikke kun pengene, men også synligheden i lokalområdet, så flere får øje på os. Vi føler ofte, at vi ikke er så kendte i kommunen, og det at komme så meget i medierne og vinde sådan en pris er fantastisk,” siger idrætskoordinator Mette Boel Jensen.

Idrætsforeningen er en såkaldt Idræt for Sindet-forening målrettet mennesker med psykiske sårbarheder, som ligesom alle andre idrætsforeninger er drevet af en frivillig bestyrelse.

”Det er en værdig anerkendelse af frivilligt foreningsarbejde for en særlig målgruppe, som samtidigt er udført af selvsamme målgruppe, så de her frivillige kan noget helt særligt. Man involverer folk, som måske ikke troede, at de havde ressourcerne til at gøre et stykke frivilligt arbejde, og det er jo noget af det unikke, ved Idræt for Sindet-foreninger. Vi har haft en perlerække af foreninger, som har vundet en frivillighedspris i deres kommune, og den tradition indskriver Limfjordens Idrætsforening sig nu i, og det kan de være stolte af,” siger idrætskonsulent Lisbeth Crafack.