Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Hovedstadens seniorer strømmer til Als for idrætten

Nordals er vært for årets DAI Seniorcamp i Dansk Arbejder Idrætsforbund. Idrætscampen trækker deltagere fra hele landet, og især blandt seniorerne fra Hovedstadsområdet er arrangementet blevet populært.

D. 28. til 29. august lægger Nordals Idrætscenter haller og græsarealer til DAI Seniorcamp 2019, hvor 135 seniorer fra hele landet har valgt at svede og smile. Campen blev udsolgt på en uge i februar, og interessen har været så stor, at der blandt andet er lejet en bus i Glostrup til at køre til Nordals.

”Det sociale sammenhold på sådan en camp trækker folk til uanset, hvor de bor i landet, men jeg tror også, at folk vil prøve at opleve noget andet end det de plejer. Vi har planlagt en tur ud i området, ringridning på cykel og Sønderjydsk kagebord, så deltagerne får en kulturel oplevelse, oven i sporten og fællesskabet”, siger Jørn Tang, som er formand i Nordals Aktive Seniorer og bor i Guderup på Als.

De to dage byder på gå-fodbold, Brainfit, krolf og et hav af andre idrætsaktiviteter, hvor alderen hos deltagerne ikke spiller nogen rolle. Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Nordals Aktive Seniorer, der står bag årets Seniorcamp.

Skal prøve alt
En af dem, som tager turen fra Hovedstaden er Lise Klemmesen på 77 år fra Glostrup.

”Det sociale betyder enormt meget, når man er 77 år, så er det med at komme ud og møde andre mennesker i stedet for at sidde derhjemme og filosofere over tilværelsen. Ellers går man i stå. Jeg skal have noget ud af hver eneste time, jeg har tilbage, jeg siger ikke nej til noget som helst – jeg skal prøve alt,” siger Lise Clemmensen, som også var med, da campen blev holdt i Korsør i 2018.

”Jeg var med sidste år, og det var smadder hyggeligt. Vi får lov at grine under idrætten, og vi skal jo grine. Og så kunne det være spændende at komme ned til Als og opleve området,” siger Lise Klemmesen, som skal køre i bus derover med Anne-Grethe Beier og 28 andre, som også kommer fra Glostrup.

”Der er sådan en god ånd på campen, og det er dejligt at se så mange aktive mennesker. Jeg er kommet på Als i barndommen på ferie, og det vil jeg gerne se igen,” siger Anne-Grethe Beier.

Det er kun anden gang Dansk Arbejder Idrætsforbund afholder Seniorcamp, og det er allerede nu planlagt, at det bliver en årligt tilbagevendende aktivitet.

Skriv en kommentar