Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Historisk fremgang: DAI har flere medlemmer end nogensinde før

21.784 idrætsglade danskere besluttede sig i løbet af 2021-2022 at melde sig ind i en af Dansk Arbejder Idrætsforbunds mange foreninger landet over. Den stigning har betydet, at vi nu har et historisk højt medlemstal på intet mindre end 145.738 medlemmer. I stigningen ligger også, at flere store foreninger har set værdien i at være en del af DAI, hvilket har påvirket medlemstallet yderst positivt. DAI beholder samtidig pladsen som det tredjestørste specialforbund i Danmarks Idrætsforbund (DIF) målt på foreninger.  

”Vi er stolte af, at vi har formået at stige så markant i antal af medlemmer i DAI på trods af en lille tilbagegang i antal af foreninger. Det vidner om, at vores foreninger vokser sig større og dermed bliver mere robuste – og det er en sund måde at drive forening på.”, siger forbundsformand i DAI Peer Huniche om udviklingen.

Vi kan takke de frivillige

DAI lægger sig solidt i top fem over de specialforbund i DIF, der har formået at fastholde og hverve nye medlemmer til i tiden efter corona. Indendørsidrætter havde det særligt hårdt under pandemien, men nu er niveauet tilbage, hvor det var før corona, og det er der en særlig grund til:

”På trods af, at coronapandemien desværre havde rigtig godt fat i mange foreninger – særligt dem med indendørs aktiviteter – så har vores frivillige rundt om i landet formået at holde ved, og det kan vi kun være taknemmelige for. Uden dem er det svært at drive en forening.” fortæller Peer Huniche.

Kigger man samlet set på foreningerne i DIF, dyrker flere danskere foreningsidræt, og særligt idrætter som svømning, gymnastik, fitness, fodbold og padel har oplevet stor fremgang.

Skriv en kommentar