Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Helt ny kurlingturnering i DAI

DAI Kurling er blevet så populært, at der nu er kommet en reel turnering i sporten på Sjælland. I Nordjylland afholder man i løbet af januar en prøvedag i sporten.

D. 28. januar starter DAI’s første kurling-turnering nogensinde. Det er seks foreninger fra Region Sjælland, som stiller med i alt 12 hold, som skal spille om sejren i tre puljer.

”Jeg glæder mig helt enormt. Det er noget, vi har arbejdet på lige siden foråret 2019. Og det har været en stor glæde, at der er lykkedes med så mange hold” siger Erly Pedersen fra Ringsted, som var med til at få startet sporten op i DAI.

Hver klub får hjemmebane en enkelt gang i turneringen, som slutter af med en finale d. 12. marts i Ringsted, hvor alle holdene spiller i en A- og B-finale.

I Nordjylland er der også mulighed for at prøve sporten den 23. januar i Hjallerup – du kan læse mere her.

Fællesskabet er stadig omdrejningspunktet

Det er hovedsaligt folk over 60 år, som lige nu spiller kurling, men i teorien kan alle være med.

”Sporten er for alle – om du er fire år eller 94 det betyder ikke noget. Og hvis du er handicappet, kan du også være med, det findes der udstyr til,” fortæller Erly Pedersen.

”Jeg synes det er rigtigt sjovt, det er uformelt og vi hygger os, og vi går og gasser hinanden. Men der er også konkurrencedelen, når man først kommer i gang, og ser de andres sten ligger i vejen så vil man jo gerne vinde,” Per Roos fra Ringsted

Hvis man har set kurling på is, så ved man også nogenlunde hvad sporten går ud på – bare på et halvgulv og uden koste. Det gælder om på skift at kaste nogle såkaldte sten, som så skal placeres så tæt på midten af et målunderlag, som overhovedet muligt. Det hold der har den eller de sten, som ligger tættest på midten vinder.

Ligesom det meste andet sport i DAI er det fællesskabet, som er omdrejningspunktet i kurlingen.

”Jeg synes det er rigtig sjovt, vi har et fantastisk godt kammeratskab. Alle går meget op i det og vi griner. Det betyder meget at vi får holdt venskabet ved lige hos dem, vi spiller krolf med om sommeren,” siger Lise Tarnak fra Ringsted.

“5 ud af de 6 hold som er med spiller normalt krolf. Vi håber, at når først det rygtes i krolfforeningerne hvor sjovt det her er, så vokser turneringen endnu mere til næste år”, siger Erly Pedersen

Hvis du er interesseret i at høre mere om sporten, så kontakt din lokale idrætskonsulent fra DAI – du finder nummeret her:

Skriv en kommentar