Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Fra nybegynder til garvet: Kurlingstævne i Frederikssund lokker nye spillere til

IF Vikingerne bruger normalt Frederikssundhallen til blandt andet badminton og boldspil, men i onsdags var ketsjeren og volleybolden byttet ud med kurlingsten og runde målskiver. Dansk Arbejder Idrætsforbund havde i samarbejde med Frederikssund Gymnastikforening arrangeret et åbent kurlingstævne, hvor alle nysgerrige kunne prøve kræfter med den velkendte OL-disciplin – bare på tørt gulv.

”Det vigtigste i dag er, at vi hygger os og har det sjovt”, sagde Erly Pedersen, som er motoren bag kurling-fællesskabet på Sjælland, da han, sammen med Kate Illemann fra Frederikssund Gymnastikforening, bød velkommen til de fremmødte spillere og tilskuere.

Stævnet var velbesøgt, og tre foreninger stillede med flere hold hver: De garvede spillede fra Store Merløse var gode til at hjælpe holdene fra IF Vikingerne og Frederikssund Gymnastikforening, hvor kurling for de fleste var en helt ny sport. Men ikke længe efter, at Erly Pedersen havde forklaret kurlingreglerne, var alle hold godt i gang med de indledende runder, og mange af de nye spillere fik hurtigt tag på den rullende sten.

”Det er fedt, at kurling er et spil, hvor alle kan være med. Det handler ikke om, at man skal kunne løbe et maraton, men alle niveauer er velkomne.” fortalte Adam Kristoffersen, som er idrætskonsulent hos IF Vikingerne, der laver aktiviteter for borgere med psykiske sårbarheder.

Mens der er godt gang i kurlingen hos Erly Pedersen i Region Sjælland, er ambitionen at få flere foreninger i Region Hovedstaden til at blive bidt af kurling – og efter dagens stævne er vi godt på vej.

Se billederne fra den sjove dag herunder.

Skal din forening i gang med at spille kurling?
I DAI lægger vi vægt på, at kurling er mere end en konkurrence. Kurling er lige så meget de gode grin bagefter og de nye venskaber, som opstår. Som DAI-forening kan du få gratis konsulenthjælp til:
– Foreningsudvikling
– Støtte i forhold til lokale-aftaler
– Orienteringsmøder om turnering mv.

Foreningen kan altså blive en del af fællesskabet i DAI og få hjælp med kurlingen. Det koster kun 600 kr. om året for hele foreningen. Meld jer ind her.

Skriv en kommentar