Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Foreningerne myldrer til DAI – nu næststørste specialforbund

Medlemstallene for 2020 er netop blevet offentliggjort og selvom der er færre udøvere end året før i DAI, så er antallet af foreninger steget betragteligt. Faktisk er DAI nu det næststørste specialforbund i Danmark målt på foreninger, kun overgået af DBU.

En af de nye foreninger i DAI er Stjær Boldklub, der i forvejen havde en lang række idrætsgrene på paletten.

”Vi blev kontaktet af Skanderborg Kommune og DAI om krolf var noget for os. Og siden dengang har vi kørt med fuldt tryk på krolf, og har nu 16-17 spillere, som spiller i sol, regn og sne. Vi kan kun være glade for vores medlemskab, det har givet os et pust og fanget nogle af de ældre, som vi normalt ikke fik fat i. Efter indmeldelsen i DAI, kommer vi også til at lave en gå-klub og cykling, så vi har fået lidt for pengene, kan man sige,” siger John Haarup Laursen, der er formand i Stjær Boldklub, der har hjemme mellem Aarhus og Skanderborg.

Nedlukning hård ved idrætten

2020 har været et hårdt år for store dele af et corona-ramt og -nedlukket Danmark – også Idrætsdanmark. 73.799 medlemmer forsvandt ud af idrætten i Danmarks Idrætsforbund, og DAI gik da heller ikke fri – her forsvandt 4.831 medlemmer, så vi nu er 126.596 holdkammerater. Det var ikke uventet eftersom mange af DAI’s medlemmer bl.a. tilhører senior-segmentet, som har været særligt udsat under pandemien.

”Det er selvfølgelig altid ærgerligt, når nogle stopper med det gode foreningsliv. Men indtil videre mener jeg, at vi er sluppet godt gennem nedlukningen,” siger forbundsformand i DAI Peer Huniche.

Foreninger strømmer til DAI

Billedet er da også ganske positivt på foreningsfronten, hvor forbundet tiltrak mange nye foreninger og netto gik frem med 22 foreninger. Der er kommet gang i nye idrætter som fx Roundnet, og samtidigt har forbundet arbejdet meget på stadig at være der for foreningerne under nedlukningen.

”Det er flot at vi har fået flere foreninger på holdkortet i et meget svært år. Vi er et smidigt forbund, og har formået at tilpasse vores idrætter og aktiviteter til myndighedernes løbende krav, og det tror jeg, vi er blevet belønnet for med de mange nye foreninger,” siger Peer Huniche.

En af de helt nye foreninger, som blev stiftet i 2020 er Østerbro Young Boys, som spiller med i Regions Hovedstadens store fodboldturnering. Det er gode venner på 18-19 år, som har flyttet fællesskabet over på grønsværen efter de skulle i gang med forskellige uddannelser.

”Spillerne har det simpelthen så skægt, og glæder sig hver weekend, de skal spille. Den eneste udfordring er, at de lidt ældre spillere i andre foreninger ikke er glade for at tabe til de her unge drenge. Men det har givet os lige præcis det, vi havde håbet på, at vi holder på sammenholdet,” siger cheftræner i foreningen Martin Andersen.

Her kan du se de nyeste medlemstal og foreningstal for idrætten i Danmarks Idrætsforbund.

Skriv en kommentar