Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Foreninger rykker træningen udendørs

Mange måneder på sidelinjen har fået flere idrætsforeninger i DAI til at rykke indendørsidrætten udenfor.

Restriktionerne har sendt indendørsidrætten til tælling siden midten af december sidste år. Men i Skovlunde IF har de fundet en måde at holde fællesskabet i gang og humøret højt.

D. 8. marts rykkede de al den lukkede indendørstræning udenfor, så fx linedance og yoga også kunne få en forårssæson i 2021.

”Alle har jo været låst inde, skulle jeg næsten til at sige. Folk har været isolerede, og været meget ivrige efter at komme i gang igen. Og det er heldigvis gået rigtig godt, vi har i gennemsnit været 25 deltagere på holdene, og vi har kun måtte lukke ned en enkelt dag, d. 11. marts, hvor der stormede og regnede for meget,” fortæller udvalgsformand for senioridrætten i Skovlunde IF Bent Jakobsen.

Selvom det har været en succes og foreningen kun har mistet meget få medlemmer, så er der også ulemper ved pludselig at være udenfor før og efter træning.

”Det sociale er næsten halvdelen af det at gå i vores forening. Men det er lidt svært at lave sociale aktiviteter, når vi kun har en græsmark – men det vigtigste var at komme i gang,” siger Bent Jakobsen.

Skovlunde IF er ikke den eneste forening, som har fået den idé – der er faktisk mange foreninger, som har været så ivrige efter at komme i gang, at de har rykket træningen ud i forårsvejret.

”Jeg møder flere og flere foreninger, som har rykket det udenfor. Jeg synes, at det er fantastisk, hvis de har overskud til det, så er det bare det eneste rigtige at gøre. Bare det at få nogen op af stolen og ud ad døren inden indendørssæsonen slutter, det betyder rigtig meget,” siger idrætskonsulent i DAI Marie-Louise Trier Hauge.

Selvom træningen rykkes indendørs d. 6. maj, så har den udendørs træning også gjort indtryk på deltagerne.

”Det har været overraskende godt at rykke ud, der er lige før, at vi gerne vil blive ude,” siger Bent Jakobsen

Skriv en kommentar