Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Første DM i Roundnet/Spikeball: “Vildt som sporten er vokset”

For første gang afholdt Roundnet Denmark DM i den nye sportsgren Roundnet/Spikeball. Horsens lagde d. 22. august græs til 52 spillere fra hele landet, som kæmpede om den flotte titel.

En af deltagerne ved DM i Roundnet/Spikeball var Rasmine Bak fra Aarhus. Hun opdagede først sporten for to år siden, men siden dengang er det gået stærkt.

”Jeg synes, at det er meget inkluderende. Man bliver vildt hurtigt grebet af det og føler, at man godt kan være med. Man lærer hurtigt spillet og får det til at fungere. Læringskurven er virkeligt stejl til at starte med,” siger Rasmine Bak.

Hun er også formand i Roundnet-foreningen i Aarhus, og her har hun også kunnet mærke interessen for DM, som har fået mange op på tæerne.

”Det er bare virkelig godt. Det har fungeret rigtig godt, og jeg har kunnet mærke at mange har trænet op til DM. De har arrangeret ekstra kampe, fordi de gerne ville være på toppen,” siger Rasmine Bak.

I alt 52 spillere dystede i forskellige rækker om DM. Det var DAI s nye samarbejdspartner Roundnet Danmark, der sammen med den lokale forening Roundnet Horsens, der var vært for de bedste spillere i Danmark. Der er pt. 7 nye foreninger i Danmark, der alle er, eller er på vej til, at blive medlem af DAI og DIF. Det er hovedsalig unge udøvere mellem 17-28 år, der dyrker Roundnet, hvor der også afholdes verdensmesterskaber.

”Det er virkeligt nogle engagerede mennesker, som dyrker sporten, og jeg imponeret over, hvor hurtigt de har fået organiseret sig i foreninger og fået stablet turneringer på benene. Det er forbilledligt,” siger Thomas Ahrentz, som er idrætskonsulent i DAI.

Rasmine Bak er også overrasket over, hvor hurtigt det pludselig er gået for sporten.

”Det er helt vildt, som sporten er vokset. Sidste år prøvede vi også, men vi fik ikke rigtigt hul på det. Men så er der sket et eller andet i år, så nu ser man det bare alle steder,” siger Rasmine Bak.

For at deltage i DM skal man være medlem af én af Roundnet-foreningerne. Kontakt din lokale idrætskonsulent i DAI her for at høre nærmere. Eller kontakt Roundnet Denmark her.

Skriv en kommentar