Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Første DAI-mesterskab i indendørs krolf: Sønderborg løb med det hele

100 indendørs krolfspillere fra hele landet var mødt op til det første DAI-mesterskab i indendørs krolf nogensinde i Sønderborg. Værterne var dog ikke i gavehumør, og satte sig på fem ud af seks medaljeplaceringer.

Fredag d. 18. marts lagde Skansen i Sønderborg gulv til det første DAI-mesterskab i indendørs krolf, hvor 100 spillere fra hele landet dystede over tre runder. Men selvom folk altså kom fra hele landet, så var det Sønderborg Krolfklub, der løb med guldet. Og bronzen. Og en enkelt sølvmedalje. De vandt fem ud af seks medaljer ved stævnet.

”Sønderborg løb jo nærmest med det hele. Det er nok fordi vi er gode,” siger Inga Jensen fra Sønderborg Krolfklub med et grin.

Hun har allerede været i gang med sporten i fem sæsoner og har en krolfbane hjemme i haven, men alligevel havde nervøsiteten meldt sig.

”Det gik ikke så godt de første 12 huller, men så tog jeg revanche de sidste to runder. Jeg var lidt nervøs, men det var en kanon dag med glade mennesker og et godt arrangement – det hele var perfekt. Jeg blev lidt rørt, da jeg skulle op på medaljeskamlen, jeg havde håbet lidt, men der er mange dygtige spillere,” siger Inga Jensen.

Flotte rammer

Rammerne for mesterskabet var optimale i Skansen, hvor Sønderborg Pipes And Drums åbnede stævnet, der også bød på lodtrækningspræmier, og så fik vinderne en gavecheck på 5.000 kroner fra Dansk Folkeferie, ligesom både GF Forsikring og Wohlenberg Vinhandel uddelte fine præmier. Det var DAI’s landsudvalg i krolf, DAI Region Syddanmark og Sønderborg Krolfklub, der havde arrangeret mesterskabet, og arrangørerne var da også godt tilfredse.

”Jeg har fået flere mails om, at det var et særdeles flot stævne og godt tilrettelagt. Det var perfekt. Alle morede sig, alle havde godt, maden var god, og der var hyggeligt samvær. Det er vist noget af det bedste, vi har lavet,” fortæller Børge Georgi fra Sønderborg Krolfklub. Han vandt i øvrigt mændenes række i flot stil.

En del af deltagerne var kun vant til udendørs krolf, men det tror Børge Georgi, at stævnet har været med til at lave om på.

”Der er flere klubber hernede, som sagde, at nu vil vi også spille indendørs krolf – klubberne var meget positive. Jeg er overbevist om, at vi snart får et DM, så stor var interessen,” siger Børge Georgi

Det er endnu ikke bestemt, hvor næste års DAI Mesterskab skal afholdes.

Resultater:

Damerækken
Vinder – Inga Jensen – 94 slag – Sønderborg Krolfklub
Anden-pladsen – Grethe Petersen – 98 slag – Sønderborg Krolfklub
Tredjepladsen – Asta Støy – 100 slag – Sønderborg Krolfklub     

Herrerækken
Vinder – Børge Georgi – 92 slag – Sønderborg Krolfklub 
Anden-pladsen – Ole Pedersen – 95 slag ØBI – Brønderslev
Tredjepladsen – Steen Vester – 97 slag – Sønderborg Krolfklub                                                                          

Fakta: Om indendørs krolf

Sporten er en videreudvikling af den meget populære udendørs udgave krolf, som i dag spilles i cirka 170 idrætsforeninger i Dansk Arbejder Idrætsforbund. Det anslås, at cirka 15 foreninger lige nu har gang i sporten, men at kurven er hastigt voksende. Sporten spilles på 12 huller, hvor det gælder om at få en læderkugle i hul med færrest muligt slag.

Skriv en kommentar