Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

En legende takker af: ”Er blevet en del af mig”

Formanden for Hovedstadens fodboldudvalg Jan Ludvigsen takker af efter 42 år på posten, 12 år som forbundsformand i DAI og en lang dommerkarriere i fodbolden. Han har nu besluttet, at det er tid til familien og børnebørnene.

”Rollen som frivillig i DAI er blevet en del af mig – sport har på mange måder været hele mit liv, også mit arbejdsliv ved siden af. Folk siger altid, at det er for at glæde andre, men det er også for at glæde sig selv, fordi man synes, det er sjovt. Jeg kommer til at savne kammeratskabet og de ugentlige samtaler på kontoret,” siger Jan Ludvigsen.

Jan Ludvigsen har gennem de mange år gjort et fantastisk arbejde for hele DAI. Det var bl.a. ham, der var med til at få futsal til Danmark og fik 7-mandsfodbolden indført i DAI.

”Jan Ludvigsen kan man med rette kalde DAI’s ’Mr. fodbold’. Det er langt hen ad vejen hans fortjeneste, at DAI gennem en årrække har kunnet tilbyde specielt småklubberne i København en attraktiv turnering, hvor kvalitet har været varemærket. Han har altid været forudseende i forhold til at kunne spotte, hvad der skal til for at holde så mange som muligt aktive som fodboldspillere. Noget, som altid har kendetegnet Jan er, at når noget nyt skal sættes i gang, så skal det gøres ordentligt og med ”fuld musik”,” siger forbundssekretær i DAI Palle Thomsen.

Har dømt landskampe                               

Derudover er der alt det internationale arbejde og oplevelser igennem det. Bl.a. var Jan Ludvigsen i syv år formand for den tekniske komite i fodbold i den internationale arbejderidrætsorganisation CSIT hvor han fik deres guldplatte. Det er også internationalt. at han har det allerbedste minde.

”Den bedste oplevelse var som fodbolddommer, hvor jeg dømte to landskampe med internationale hold i Italien 1982. Israels olympiske landshold og så Frankrig, Schweiz og Italien. Det var noget særligt. Men så har også besøgt 15 forskellige lande og fået mange internationale bekendtskaber og et par enkelte venskaber – det har været utroligt spændende,” fortæller Jan Ludvigsen.

Det er umuligt at nævne noget fodbold fra Region Hovedstaden uden at Jan Ludvigsen har været involveret og derfor kommer kontoret og regionen også til at savne ham.

En enestående indsats

”Jan Ludvigsen har om nogen været en ildsjæl, der har viet en meget stor del af sit liv til DAI og vores fodboldturnering her i Hovedstaden. Det er helt enestående og vi skylder ham alle en kæmpe tak,” siger kasserer i Region Hovedstaden Anette Schneider.

Jan Ludvigsen havde sidste dag som frivillig i regionen d. 12. december – på billedet overrækker han prisen som Årets frivillige i DAI 2017.

Skriv en kommentar