Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Donerer sportstøj til fodbold i fængslet

Fodboldafdelingen i DAI Region Hovedstaden har doneret en række sportstasker fyldt med fodboldtøj og udstyr til Brug Bolden, som er begyndt at lave træning for indsatte i Horserød Fængsel.

Fodboldafdelingen i København er ved at rykke kontorer og derfor dukkede der en masse fodboldtøj og udstyr op, der var blevet brugt af Dansk Arbejder Idrætsforbunds udvalgte hold til CSIT World Sports Games i bl.a. Riga, som havde repræsenteret Danmark.

”Jeg havde talt med Brug Bolden 3-4 uger før, og hørte at de var begyndt at træne inde i fængslet, og så ringede jeg og hørte om de kunne bruge det. Tanken var, at vi kunne hjælpe nogen, som måske ikke har så meget lige nu,” fortæller turneringssekretær Carsten Rømer.

Og Brug Bolden var ikke sene til at tage imod tilbuddet, hvor halvdelen af tøjet allerede er delt ud til de spillere, som lige nu deltager i træningen to gange om ugen i fængslet.

”Der er nogle, der er mere uheldigt stillede end andre, og mangler udstyr til at spille med. Så spillerne sagde ”mange tak”. Det betyder vanvittig meget at få sådan et par tasker, og se dem spille i DAI-tøjet. Det er det hele værd, man får et stort smil på læben, og føler, at det gør en forskel,” fortæller landsansvarlig Michael Mogensen fra Brug Bolden.

Håbet er, at når spillerne bliver løsladt, så kommer over i Brug Boldens fodboldfællesskab, så de måske kan bryde deres mønstre. Det betyder også, at de spiller med i DAI’s store fodboldturnering i København, både udendørs 7-mands og futsal.