Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

DM-ugen: ”Et stort skridt mod at blive accepteret i idrætten”

For første gang nogensinde var DAI en del af DM-ugen i Aalborg med det individuelle DM i krolf. Et stort arbejde fra frivillige lagde grundstenen til et flot DM.

For snart en række år siden blev ideen om en DM-uge introduceret af Danmarks Idrætsforbund. Her skulle mesterskaberne samles på tværs af forbundene og disciplinerne i løbet af en uge, i første omgang i Aalborg, som havde lagt billet ind.

”Der har været et langt sammenspil mellem Danmarks Idrætsforbund og os, hvor vi har fundet ud af, at vi gerne ville have en plads. Og der har også ligget et stort og langt forarbejde hos landsudvalget og regionerne i at få tilpasset kvalifikationen, så vi rent faktisk kunne præsentere et individuelt DM i DM-ugen. Der skal også lyde en meget stor tak til krolffolkene i Nordjylland, for at lave et DM af den her slags krævede et enormt forarbejde fra dem, hvor se selv klarede alt med telte og servering af hakkebøffer,” fortæller idrætskonsulent i Dansk Arbejder Idrætsforbund Poul Sølvstein, som roser det afholdte DM for at være ”flot og hyggeligt”, og har fået mange tilbagemeldinger på at deltagerne synes, at det var spændende at være en del af noget større.

Danmarks Idrætsforbund har karakteriseret DM-ugen som en form for mini-ol, hvor 27 specialforbund afviklede flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Og en af dem var altså krolf, hvor solen bragede ned d. 25. juni da Østre Anlæg dannede en nærved perfekt ramme om det sjette DM i krolf i DAI, og både tilskuere, Danmarks Idrætsforbund og pressen kom forbi.

”Jeg er helt sikker på, at DIF har fået et nyt blik på hvad krolf er. De repræsentanter, der var ude og se DM, var overraskede over kvaliteten og størrelsen af vores arrangementet. Det har skabt mere synlighed om, at krolf faktisk også er en idræt som dyrkes på et seriøst plan. Og jeg synes det er dejligt, at krolfen tager et stor skridt ind i det at være en generel accepteret idræt i Danmark,” siger Poul Sølvstein.

Mediemæssigt var DM også en succes, hvor bl.a. Ritzau, Politiken, DR og TV2 Nord skrev om eller sendte fra stævnet.

For at leve op til DM-ugens krav er DM blevet opdelt, så hold-DM og det individuelle DM nu afholdes hver for sig.

I 2023 afholdes DM-ugen også i Aalborg og krolf er igen med. Det bliver om torsdagen og bliver i Skalborg, hvor de bedste spillere skal findes.

Skriv en kommentar