Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

DM skal få krolf til Silkeborg

Silkeborg er i år vært for DM i krolf. Sporten er de seneste 10 år buldret frem blandt seniorerne i knap 200 foreninger – men ikke i Silkeborg, og det håber kommune og arrangører nu at lave om på.

D. 25. september lægger Langsøhus i Silkeborg græs til de bedste krolfspillere fra hele Danmark, som skal kæmpe om det officielle DM for hold i krolf. Det bliver med flagallé, indmarch og officielle DM-medaljer fra Danmarks Idrætsforbund til de bedste. En af dem er Ole Pedersen på 72 år, som skal forsvare danmarksmesterskabet fra 2021.

”Jeg glæder mig helt vildt, det er rigtig stort for mig at komme ned og forsvare DM,” siger Ole Pedersen fra ØBI i Brønderslev. Han træner krolf seks dage om ugen, og hjælper bl.a. til som frivillig på det lokale plejecenter, hvor han underviser i sporten.

”Jeg kan ikke få nok, jeg ved godt, at det er ved at gå over gevind. Jeg er en sportsidiot, som min kone siger, men jeg synes jo krolf er spændende,” siger Ole Pedersen.

Håber at få gang i Silkeborg

Næste 200 idrætsforeninger i Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) dyrker i dag den populære idræt krolf, der på et årti har gået sin sejrsgang gennem hele landet. Eller det vil sige næsten hele landet – for der er stadig ingen foreninger i Silkeborg, som har taget sporten til sig. Silkeborg Kommune og DAI håber derfor, at mesterskabet får flere i gang med at svinge krolfkøllerne.

”Vi er rigtig glade for at få DM til Silkeborg, og det er en oplagt mulighed til at få flere foreninger og seniorer i Silkeborg i gang med krolf. Vi er Danmarks Outdoor Hovedstad, og her passer sportens fællesskab og hygge glimrende ind til at trække endnu flere seniorer ud og bevæge sig på græsbanerne,” siger borgmester i Silkeborg Helle Gade (S).

”Krolf bliver jo efterhånden spillet overalt, hvor man kan finde en god græsplæne i Danmark. Men Silkeborg er stadig ikke kommet med ombord, så vi håber, at byen og tilskuerne får øjnene op for sporten til det her flotte DM – det bliver en fest,” siger formand for landsudvalget i krolf i Dansk Arbejder Idrætsforbund Per Kyhn.

30 hold og i alt 120 spillere fra hele landet deltager ved DM for hold i krolf, som i år afvikles for syvende gang.

Skriv en kommentar