Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Dansk Arbejder Idrætsforbund får seniorerne ind i kampen

Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) står for den største medlemstilgang af alle specialforbund i Danmarks Idrætsforbund i 2019. Det er især seniorerne, som myldrer ind i forbundet.

Danmarks Idrætsforbund har fået over 50.000 nye medlemmer i 2019 – og over 10% af den fremgang står Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) for. Forbundet er et tværidrætsligt forbund, som især har specialiseret sig i at få dem i gang, som ikke finder ned i idrætsforeningerne af sig selv.

”Det er fantastisk, at vi har den fremgang – også når man ser på det store billede af alle forbundene. Det havde jeg ikke turde håbe på – det er bare en mega glædelig nyhed,” siger Peer Huniche, som er forbundsformand i DAI.

5.662 nye medlemmer i foreningerne i DAI gør, at forbundet er det specialforbund i DIF med den største medlemsfremgang fra 2018 til 2019. Det er især 4.273 nye 60+ medlemmer, der har rykket i forbundet, der bl.a. satser på idrætsgrene som krolf, fodbold, senioridræt, cykling, stolemotion og indendørs kurling.

Samfundsgevinst ved sund aldring

Der er stor gevinst ved, at seniorer dyrker regelmæssigt idræt – bedre sundhed, mindre ensomhed og for mange større livskvalitet. Tal fra Det Økonomiske Råd viser, at samfundet kan spare 12,5 milliarder i 2050 på en sund aldring.

”Vi udvikler os hele tiden og finder de idrætsgrene og aktiviteter, som vores medlemmer efterspørger. Vi får på kort tid gang i nye idrætter, og der er meget kort fra idé til handling. Og så har vi igennem vores over 90 år lange historie haft en næse for at tilpasse idrætten, så alle kan være med. Lige nu betyder det fx, at der også er rigtigt gode idrætstilbud til seniorer og mennesker med psykiske sårbarheder,” siger Peer Huniche.

Årets specialforbund 2019

DAI vandt i 2019 prisen som Årets Specialforbund i DIF, hvor begrundelsen blandt andet var, at ”forbundet i særlig grad tager et samfundsmæssigt ansvar i forhold til at udbyde idrætstilbud til udsatte målgrupper, der ellers ofte har svært ved at finde de rette hylder i forenings- og idrætsdanmark”. Samme år kunne forbundet fejre sin 90-års fødselsdag.

Mens idrætsdanmark står stille for tiden fortsætter forbundet med at udbyde det tilpassede daglige hjemmetræningskoncept ”Fut i formiddagen”, der på de bedste dage har mere end 5.000 seere.

(Læg mærke til, at der står nogle andre medlemstal på tælleren på hjemmesiden. Det er såkaldte eksterne medlemstal, hvor vi også tæller de medlemmer og foreninger med, som dyrker idræt i andre specialforbund, samtidigt med, at de er medlemmer hos os.)

Skriv en kommentar