Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Danmark til VM i Roundnet: Bliver en fed oplevelse

For første gang nogensinde er Danmark med til et VM i den fremadstormende sport Roundnet. Ni hold er kvalificeret til mesterskaberne i Belgien, hvor USA er kæmpefavoritter.

Fra torsdag d. 8. september lægger Park Molenheide i det nordlige Belgien græs til det første VM nogensinde i Roundnet, hvor 250 hold fra hele verden deltager. Danmark stiller med ni hold, som har kvalificeret sig fra DM 2021 og turneringer i Danmark i løbet af 2022, samt et par wild-cards.

”Målet er at være blandt de ti bedste nationer i verden, men det er svært at forudsige niveauet hos de enkelte lande. Vi fokuserer selvfølgelig på resultaterne, fordi det er et VM, men ingen kommer til at gå skuffede hjem, uanset hvordan det går, fordi det bliver en fed oplevelse for alle,” fortæller landstræner Aske Hammar

Spillerne har fået lavet lækkert spillertøj og lejet to minibusser, som har kørt dem til Belgien, hvor de spiller første kamp i mix-turneringen torsdag og sandsynligvis sidste kamp lørdag inden finaledagen søndag, hvor mange af finalisterne sandsynligvis er fra USA.

”Amerikanerne er rigtig gode til at serve. De kan lægge et spin på bolden, så det er umuligt at forudsige, hvor bolden ryger hen. Så det bliver svært overhovedet at få spillet i gang mod dem, fordi serven er så afgørende,” siger Aske Hammar.

Roundnet er vokset voldsomt de seneste år og er nu oppe på 10 idrætsforenninger i Danmark, som træner regelmæssigt. Gennemsnitsalderen for det danske hold til VM er 23-25 år, og for Dansk Arbejder Idrætsforbund som organiserer dem, er det glædeligt med nye ansigter i forbundet.

”DAI er kendt for at gøre meget for seniorerne og gøre dem aktive. Vi er glade for og stolte af, at vi nu også kan gøre noget for unge mennesker, og at de er blevet så gode, at de skal til VM. Der er et kæmpe potentiale herhjemme, fordi vi ved, at mange spiller på stranden eller i parken, men ikke er en del af vores foreninger endnu,” siger idrætskonsulent i DAI Thomas Ahrentz.

Foto: Tobias Hejgaard Jensen

Landsholdet:

Kvinderækken

Rasmine Bak / Kathrine Vibel

Kira Kristiansen / Victoria Thusgaard

Astrid Andreasen / Louisa Washburn

Open-rækken

Aske Hammar/ Jeppe Hansen

Andreas Linnet / Mathias Linnet

Malte Klinkby / Andreas Christensen

Felipe Bahamondes / Jakob Blaaholm

Hjalte Knudsen / Jakob Damgaard

Mix-rækken

Christian Hurley / Louisa Washburn

Skriv en kommentar