Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

DAI’s største turnering kom stærkt gennem COVID-19: Over al forventning

Idrætsdanmark har været hårdt ramt på forenings- og medlemstallet siden nedlukningen for halvandet år siden. Men en af solstrålehistorierne er DAI’s store fodboldturnering i Hovedstaden, som på trods af dårligere odds forløb over al forventning.

Når FC Bæst, Kondiklubben, FC Skumtoget og de 376 andre hold i DAI’s fodboldturnering i Hovedstaden skal motionere stængerne og fællesskabet, så foregår der et kæmpe arbejde bag kulisserne, for at få alt til gå op. Og da coronaen også strakte sig ind i 2021-sæsonen frygtede DAI Region Hovedstaden det værste.

”Der kom hele tiden nye restriktioner for fx tilskuere og omklædning, og det har været svært både for foreningerne og for os at finde rundt i,” siger turneringsadministrator Carsten Rømer.

Efter en rigtig svær udendørs fodboldsæson i 2020, hvor forårssæsonen måtte aflyses og efterårssæsonen kortes af, så så det lidt sort ud. Men det er som bekendt altid mørkest før daggry, og med sæsonafslutningen denne weekend, ser status fornuftig ud.

”Når vi kigger tilbage nu, så er det gået over al forventning. Vi er glade for, at det er lykkedes at gennemføre turneringen. Vi har selvfølgelig nogle hold, som ryger for grænsen, fordi de har for mange afbud, og det kan sikkert skyldes, at nogle fodboldstøvler har ligget i tasken et års tid, og så får man bare lettere skader. Men overordnet er vi meget tilfredse, og umiddelbart har vi ikke mistet foreninger” siger Carsten Rømer.

I alt er der afviklet cirka 3.800 kampe i sæsonen på bl.a. Kløvermarken og Valby Idrætspark, hvor DAI også har forsøgt at være large, ved at tage hensyn til afbud og flytninger på grund af corona. Her har en afgørende faktor også været de frivillige ude i foreningerne, som er trådt i karakter.

”Jeg synes også vi skal give et stort skulderklap til de holdansvarlige i klubberne, fordi de har været mindst ligeså udfordret som os andre, med at få det hele til at gå op. Klubberne har også ydet en kæmpe indsats,” siger Carsten Rømer.

Futsal i fremgang

Til november begynder årets futsal-turnering i DAI, og her ser positivet ud med tilmeldingerne.

”Der er flere hold tilmeldte end vi er vant til, og vi har fået pokalturneringen op at stå igen, som ellers har været død et par år – så vi glæder os til at komme i gang,” fortæller Carsten Rømer.

Så er det bare at krydse fingre for, at coronaen ikke vender tilbage med fornyet styrke til vinter.

SE KONDIKLUBBEN I AKTION HERUNDER

Skriv en kommentar