Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

DAI tester formen på Dalgården i Faxe

Der var fuldt hus, da aktivitetscentret Dalgården i Faxe slog dørene op og bød velkommen til nysgerrige seniorer, der var trukket i træningstøjet. Dansk Arbejder Idrætsforbund var nemlig på besøg med Seniorfitnesstesten for at få testet grundformen på centrets medlemmer.

”Jeg var bedre end forventet. Det havde jeg ikke troet”. Sådan lød reaktionen fra flere af de fremmødte efter et par timer med øvelser, der testede kondition, styrke og balance. Mange af deltagerne går til gymnastik og krolf på ugentlig basis, nogen får deres motion på gåturen med hunden, mens andre har lidt svært ved at rejse sig fra sofaens lokkende favn: ”Man må jo tage sig sammen og få rørt sig, men de gode serier i fjernsynet trækker mere og mere”, fortalte en af deltagerne, som er ved at finde sig til rette i sin nye hverdag som pensionist og som havde brug for et lille skub til at komme i gang med den aktive livsstil. Fælles for dem alle var dog, at de var mødt op til dagens test med ønsket om at blive klogere på egen krop og få målbare resultater med hjem.

Når kroppen hjælper sindet

At være aktiv er godt og sundt – ja, det er de fleste klar over. Men vidste du, at motion med høj puls kan hjælpe med hukommelsen og forsinke udviklingen af demens? Det giver da lidt mere motivation til at komme i træningstøjet! Motivationen hos de fremmødte på Dalgården fejlede i hvert fald ikke noget, da de i konditionstesten fik røde kinder og høj puls efter en gåtur på seks minutter i rask tempo. Inden gåturen havde idrætskonsulent hos DAI Marie-Louise Trier Hauge introduceret ”snakke-grænsen”: Kommer pulsen så langt op, at man har svært ved at føre en samtale, så ved man, og at der her bliver frigivet det såkaldte BDNF-molekyle i hjernen, som stimulerer hjernens funktion – og så er man på helt rette vej til både at holde kroppen og hjerne sund.

Inspiration til det aktive liv

Selvom mange af de fremmødte allerede har godt gang i det aktive liv, så var mange af øvelserne nye og noget, som de ikke havde prøvet før. Øvelserne kan derfor også fungere som inspiration til aktiviteter, som kan tages med hjem. For eksempel er rejse-sætte-sig-testen oplagt at tage 30 sekunder af inden morgenmaden, som idrætskonsulent Marie-Louise opfordrede til, mens ”snakke-grænsen” er en simpel måde at teste, om man får pulsen højt nok op.

Er din forening interesseret i at teste kondition, styrke og balance, så tøv ikke med at tage fat i jeres lokale idrætskonsulent her.

Skriv en kommentar