Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Cykel For Sagen uddeler tidlige julegaver

76 cykelryttere kørte i august med start og slut i Varde Jylland tyndt på kryds og tværs for at samle ind til et godt formål. I alt 150.000 kroner uddeles nu til psykisk sårbare, så de også kan opleve glæderne ved idrætten og foreningsfællesskaberne.

Deltagerne får en oplevelse for livet og diamanter i benene, når de tre dage i sensommeren tramper derudad til Cykel For Sagen, der efterhånden er blevet en institution i Vardes idrætsliv. Men derudover gør deltagerne også en stor forskel for andre end sig selv, de samler nemlig penge ind til bedre idrætsmuligheder for psykisk sårbare med fx depression, angst eller skizofreni.

”Det er gået fantastisk med indsamlingen i år, og jeg er glad for at vi kan sende så mange penge videre til psykisk sårbare. Man kan se, hvor meget donationerne betyder for modtagerne, og hvor meget idrætten betyder i deres liv,” fortæller formand for Cykel for Sagen Palle Kristensen.

Det er penge fra sponsorer, der bl.a. har fået deres navn på cykeltrøjen, som rytterne har cyklet rundt i, som nu gives videre. Ansøgere fra 11 idrætsforeninger for psykisk sårbare har fået tilskud til at komme på den såkaldte Idrætsfestival for Sindet i Vejle, og derudover er der bl.a. givet en Christiania ladcykel og 5.000 til Cafe Paraplyen i Varde mens Bostedet Toften på Fyn har fået to mountainbikes. Som noget ekstraordinært er der også uddelt 10.000 kroner til idrætsforeningen for psykisk sårbare IF Frisk fra Ringsted, som ikke havde ansøgt om midler. De seneste fire år har deltagere fra foreningen virkelig vist flaget og cyklet med på de mange km rundt i Jylland til Cykel for Sagen, så turen ikke bare støtter men også motiverer målgruppen til at blive en del af idrætslivet.

”De har ydet en kæmpe indsats for at være en del af løbet og fællesskabet, og fremstår som rollemodeller for andre psykisk sårbare. Derfor synes vi også de skulle have et tilskud til den store indsats. Men som altid har vi selvfølgelig forsøgt at ramme bredt i hele landet, og vi har fået mange flere ansøgninger end vi kan honorere, så det viser virkelig, hvor vigtigt et område det her er, og hvor meget pengene betyder derude” siger Knud Dreier, som er kasserer i Cykel for Sagen.

Tilmeldingen til næste års Cykel for Sagen åbner d. 1. marts 2023.

Skriv en kommentar