Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Balancekursus hitter i seniorforeningerne

Balancen er en af de første ting, der bliver ramt, når man kommer op i årene, og det kan både være en udfordring i hverdagen og når man går til idræt. Det indså de i idrætsforeningen IF32 Motion og Trivsel i Glostrup, som sendte samtlige medlemmer på balancekursus i DAI.

I idrætsforeningen IF32 Motion og Trivsel i Glostrup er gennemsnitsalderen 76 år, og det er de efterhånden begyndt at mærke til de ugentlige træninger.

”Noget af det første, der går fra i den alder er balancen og så begyndte medlemmerne at springe over hvor gærdet var lavest til den ugentlige træning,” fortæller formand i foreningen Rita Mortensen, en beskrivelse som medlemmerne genkender.

”Jeg mangler en masse balance, når jeg lever livet som gør, så jeg har gået lang tid og været usikker på benene,” siger medlem Anni Mortensen.

Derfor besluttede foreningen, at samtlige 116 medlemmer skulle på balancekursus hos DAI – et kursus på ca. 2 timer, der fra 2022 udbydes i hele Danmark.

Kurset er målrettet seniorer, både instruktører og medlemmer i foreningerne. Deltagerne får en større bevidsthed om, hvordan de kan træne balancen selv og en masse konkrete øvelser.

”Risikoen for fald øges, når man kommer op i årene. Med den her træning kan man forebygge mange fald, men får også et bedre beredskab, hvis man skulle miste balancen,” fortæller Kasper Møller Pedersen, der er instruktør i DAI.

Og deltagerne i Glostrup har taget rigtig godt imod kurset, hvor de også har fået et balancehæfte med hjem, så de kan holde det hele ved lige.

”Det var et godt kursus med gode forklaringer og så var øvelserne også sjove. Det er godt at få nogle redskaber – fx at kunne træde et skridt frem, hvis man er ved at miste balancen,” fortæller Tage Bauer, som netop har deltaget i et af kurserne.

Hvis jeres forening er interesseret i balancekurser, så tag fat i jeres lokale idrætskonsulent, som I finder information på her:

Skriv en kommentar