Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Alt klar til DM i krolf i Sønderborg

Cirka 120 krolfspillere fra hele landet mødes i weekenden d. 25.-26. september på Sandbjerg Gods ved Sønderborg for at afgøre det officielle DM. Sporten er blevet så populær i Sønderjylland, at der flere steder ikke er plads til nye spillere.

D. 25. og 26. september lægger Sønderborg græs til de bedste krolfspillere fra hele Danmark, som skal kæmpe om det officielle DM. Det bliver med flagallé, indmarch med Sønderborg Garden, åbning ved borgmesteren og officielle DM-medaljer fra Danmarks Idrætsforbund til de bedste.

”Det betyder fantastisk meget, at vi får DM til byen. Det løfter interessen for krolf i hele Sønderjylland. Det ville jo være helt fantastisk, hvis folk kommer forbi og ser de gode spillere,” siger Børge Georgi, som er formand for Sønderborg Krolfklub og en del af landsudvalget i krolf under Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Sandbjerg Gods bliver kulissen for det første DM siden COVID-19 ramte i 2020, og der er store forventninger til rammene.

”Det er et kanonsted, det er helt vildt. Det bliver nogle rigtigt spændende baner at lave. Vi glæder os til igen at kunne konkurrere på allerhøjeste niveau, og så selvfølgelig se mange af de dygtige spillere, også fra lokalområdet,” siger formand for Landsudvalget i krolf i DAI Svend Erik Jensen.

Faktisk er krolfbanerne i Sønderjylland efterhånden så proppede, at der fx i værtsbyen Sønderborg ikke er plads til flere nye spillere i foreningen – de er allerede 144.

Spilles i næsten 200 foreninger

Mesterskabet bliver for første gang nogensinde afviklet over to dage, hvor lørdagen byder på det individuelle DM og søndagen på DM for hold. Sporten har gået sin sejrsgang gennem hele Danmark og spilles i dag i knap 200 idrætsforeninger, og det er kun de cirka 120 bedste spillere, som er kvalificeret til DM.

En af de mest rutinerede er Anne Marie Jacobsen på 73 år fra Bedsted, som har spillet med til alle seks danmarksmesterskaber og endda tog guldet til det første i 2015. Hun bor blot 50 km væk fra årets baner og glæder sig.

”Jeg er stolt over at være med igen. Jeg har ikke været helt suveræn i år, men jeg er kvalificeret til DM, og så må vi jo håbe, at jeg kan toppe der. Uanset hvad bliver det en god oplevelse”, siger Anne Marie Jacobsen, som kan følges med sin mand, som også er kvalificeret blandt herrerne.