Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

70-årig skal forsvare DM i krolf: ”Jeg er nok en af de yngre”

Danmarks mest sociale DM bliver afholdt i Østre Anlæg d. 25. juni, hvor landets bedste krolfspillere skal konkurrere. Uanset hvem der vinder, er det med garanti nogle af landets ældste danmarksmestre, der kan løfte pokalerne efter stævnet.

Erik Kjeldgaard må være en af favoritterne til at vinde herredelen af DM i krolf, når det går løs på Østre Anlæg. Han har vundet guld fire ud af de seks gange, hvor DM har været afholdt i den populære sport, men selv er han ikke meget for favoritrollen.

”De får den ikke frivilligt, jeg kæmper det jeg kan, men jeg kan ikke være heldig hver gang. Og for mig er 80 % af et DM det sociale, hvor vi spiser frokost sammen og får vores kaffe bagefter. Det elsker jeg, og det er måske også en fordel, for så bliver jeg ikke nervøs derude,” siger Erik Kjeldgaard, som også tror, at hans beskedne alder kan være en fordel.

”Jeg er 70 år, så jeg er nok en af de yngre i sporten,” siger Erik Kjeldgaard.

Stævnet er i år en del af DM-ugen, hvor 50 forskellige idrætter er samlet i Aalborg for at skabe en folkefest. I alt 130 herre og damespillere fra hele landet har kvalificeret sig til DM i krolf, som aldrig har haft en vinder under 64 år, selvom alle aldre kan stille op. Sporten er blevet så populær i Dansk Arbejder Idrætsforbund, at der i dag findes næsten 200 krolfklubber i Danmark, hvor det ikke er nogen hemmelighed, at det sociale er omdrejningspunktet.

”Krolf er meget socialt, men vi står selvfølgelig til et DM, hvor folk gerne vil vinde og rammerne skal være i top. Jeg synes det giver noget ekstra at være del af sådan en idrætsfest som DM-ugen, hvor byen er fyldt med liv. Vi kommer til at lave nogle rigtigt fine baner i Østre Anlæg,” siger Paul Christensen, som er frivillig arrangør og formand i krolfudvalget i Region Nordjylland i DAI.

Og netop banerne bliver opsat specielt til DM, så ingen har en fordel på forhånd. Erik Kjeldgaard er ellers næsten på hjemmebane, da han kommer fra Klarup lidt uden for Aalborg.

”Det er overhovedet ikke en hjemmebane, fordi vi kender den slet ikke – den bliver lavet til DM. Min eneste fordel er, at jeg kan tage bussen derind,” siger Erik Kjeldgaard.

Senere på året afholdes DM for hold i krolf.

Fakta

Hvad er krolf?
Spillet er en mellemting mellem kroket og golf – hvor der spilles på et fritliggende græsareal på cirka 1/2 fodboldbane. Her bruges køller, som vi kender fra kroket – men i stedet for buer, spiller man på huller. Banen består af 12 huller, som det gælder om at gå igennem med færrest mulige slag. Alle spillere skal igennem tre runder.

Om DM
Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og DAI Region Nordjylland og regionens krolfudvalg, der afholder det officielle DM for sjette gang. Det foregår d. 25. juni 2022 fra kl. 9 til 17.00 på Østre Anlæg. Alle er velkomne til at komme forbi og se DM.

Skriv en kommentar